Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

PLZEŇ - Dopravní policisté realizovali na vozovkách Plzně další dopravně bezpečností akci. I během velikonočních svátků budou ve zvýšené míře dohlížet nad silničním provozem. 

     Dopravní policisté Městského ředitelství policie Plzeň realizovali v průběhu středy na vozovkách města Plzeň a v přilehlých obcích další dopravně bezpečností akci. Tentokráte se ve spolupráci s německými policisty a pracovníky Centra služeb pro silniční dopravu zaměřili zejména na kontrolu dodržování technického stavu vozidel. Kontrolovali ale i všechna ostatní ustanovení silničního zákona, pátrali po hledaných a pohřešovaných osobách, odcizených věcech a vozidlech. Během akce bylo zkontrolováno 40 vozidel a zjištěno 24 přestupků, za které policisté ihned na místě uložili 22 blokových pokut v celkové výši  5 200 korun. Dvě jednání byla postoupena místně a věcně příslušnému správnímu orgánu. Nejčastěji policisté pokutovali právě nevyhovující technický stav vozidla a sice v 11 případech. Sedm osob neužilo během jízdy bezpečnostní pásy a jeden řidič před jízdou zapomněl rozsvítit světla vozu.

     Jako každoročně tak i letos bude během svátků jara, ale i dny následující z hlediska dopravy na plzeňských komunikacích zvýšený dohled a dozor. Policisté dopravního inspektorátu budou v rámci celorepublikové dopravně bezpečnostní akce kontrolovat, zda řidiči dodržují všechny platné předpisy, zejména dodržování zákazu požití alkoholických nápojů a jiných návykových látek před jízdou a během ní, používání bezpečnostní pásů a dětských zádržných systémů a dodržování rychlostních limitů.

por. Ing. Hana Štefflová
18. dubna 2014
 

 

    

vytisknout  e-mailem