Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dopravně bezpečnostní akce

Součinnostní akce s kolegy z Blanenska 

V průběhu sobotního odpoledne se řidiči motorových vozidel a motocyklů jedoucích po silnici I. třídy č. 43 od Litomyšle do Černé Hory mohli setkat s desítkami policejních hlídek. Důvodem byla dopravně bezpečnostní akce X, do které se zapojili policisté ze Svitavského regionu a  kolegové z Blanenska.Společným úsilím všech byla v průběhu pětihodinové akce snaha snížit přetrvávající nekázeň a počet dopravních nehod na silnicích obou regionů. 
 Hlídky se zaměřily zejména na dodržování obecně platných ustanovení zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích, dále  na dodržování stanovené rychlosti, na kontrolu předepsaných dokladů a také na pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech.Díky této součinnostní a navíc jedinečné akci tohoto druhu se podařilo svitavským a blanenským policistům odhalit neukázněné řidiče, za jejichž přestupky v dopravně je pokuty rozhodně neminuly.Ve Svitavském regionu se do akce během pěti hodin zapojila více jak desítka dopravních i pořádkových policistů. Výsledky, které máme v současné době k dispozici, jsou pouze předběžné. Zřejmé je, že ve 44 případech byl zjištěn dopravní přestupek. Ve většině případů se jednalo o porušení rychlosti, zbylé přestupky se týkaly bezpečnostních pásů a nerozsvícených světel.
Jeden případ za všechny, řidič černého BMW byl za způsob své jízdy pokutován kolegy v Blansku, na Svitavsku se týž řidič dopustil dalšího přestupku, kterým byla rychlá jízda. Tu překročil o více jak 50 kilometrů. Policisté mu uložili desetitisícovou kauci a jeho přestupek bude postoupen správnímu orgánu. Přesné výsledky této akce zveřejní policie v pondělí. Výsledky akce kolegů z jižní Moravy máte možnost shlédnout zde.  (Foto PČR)
nprap. Anna Štegnerová
23. 5. 2009

vytisknout  e-mailem