Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

Jihočeský kraj - V 11. týdnu proběhla dopravně bezpečnostní akce zaměřená na bezpečnostní pásy. (Hlasová schránka 974 222 116) 

V minulém týdnu proběhla na jihočeských komunikacích dopravně bezpečnostní akce v mezinárodní spolupráci TISPOL, s cílem snížení neblahého vývoje dopravní nehodovosti při porušení ustanovení o povinném používání bezpečnostním pásů a zádržných zařízení řidiči motorových vozidel a spolucestujících.

Do akce se zapojili policisté dopravní a pořádkové služby, kteří zastavili a zkontrolovali 1260 motorových vozidel, kdy zjistili 338 přestupků. 88 osob nebylo připoutáno, z toho 83 řidičů a spolucestujících (sedících vpředu) a 5 osob sedících vzadu. Nejvyšší povolenou rychlost jízdy porušilo 55 řidičů, 4 řidiči před jízdou či během ní požili alkohol a 3 osoby návykové látky.

U 70 vozidel byl zjištěn nevyhovující technický stav.

S příchodem jarního počasí lze očekávat zvýšený provoz vozidel všech typů, kdy se na jízdách v městech a obcích, především pak mimo ně chystá větší počet motorkářů. Sice teploty a stav komunikací není ještě tak k jejich vyjížďkám nakloněn, ale krásné slunečné podmínky vytáhnou ven mnoho z nich. Někteří řidiči dvoustopých vozidel zapomněli, že jejich jednostopí kolegové nejsou na silnici k tomu, aby si dokazovali sílu svých motorových prostředků, ale chtějí v rámci svého koníčku relaxovat.

Řidiči buďte k sobě ohleduplní, neriskujte a nedokazujte si „kdo je pánem na silnici“.

Silnice patří všem a jak staré motorkářské přísloví praví – ŽIVOT JE JÍZDA aneb motor v srdci a benzín v krvi!!!

 

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

22. března 2016

vytisknout  e-mailem