Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dopravně bezpečnostní akce

KRAJ - Řidič překročil rychlost o více jak 100 km/h. 

DBAI o tomto víkendu dopravní policisté pokračovali v dopravně bezpečnostní akci, která plynně navázala na celorepublikovou akci o minulém prodlouženém víkendu. Tentokrát se krajská akce zaměřila na nesprávný způsob jízdy, nesprávné předjíždění, dodržování stanovené rychlosti a dodržování pravidel silničního provozu na železničních přejezdech.

Akce proběhla v pátek 2. 10. a v neděli 4. 10. Policisté uložili 130 blokových pokut ve výši 53 tisíc korun a zjistili 4 řidiče pod vlivem alkoholu. Nejčastějším prohřeškem řidičů je nesprávný způsob jízdy a překračování povolené rychlosti.
Při celorepublikové akci o předcházejícím víkendu policisté zkontrolovali 700 vozidel, zjistili 127 přestupků, za které uložili blokové pokuty ve výši 42 tisíc korun a jednu 5tisícovou kauci.

Jedním z neukázněných řidičů byl i 28letý řidič osobního vozidla Infiniti, kterému na dálnici z Hradce Králové na Prahu policisté naměřili na 79. km v katastru obce Dobřenice 234 km/h. Za přestupek řidiči ve správním řízení hrozí pokuta 5 až 10 tisíc korun a zákaz řízení na 6 až 12 měsíců.

Policisté v těchto akcích budou i nadále pokračovat.

por. Iva Kormošová
5.10.2015, 11.30

vytisknout  e-mailem