Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

KARLOVY VARY - Používání bezpečnostní pásů  

Každý ,kdo se nějakým způsobem setkává s provozem na pozemních komunikacích, a je jedno, zda pasivně nebo aktivně, si určitě uvědomuje, že provoz na našich silnících a ulicích je čím dál frekventovanější a nebezpečnější. O tom svědčí ne příliš optimistické statistiky.
Výchově účastníků silničního provozu je věnována nemalá pozornost, přesto se najdou jedinci, kteří pravidla silničního provozu nedodržují a nerespektují, chybí jim slušnost, zdvořilost, ohleduplnost a ukázněnost.
Na takové řidiče se zaměřili karlovarští dopravní policisté, kteří se při poslední DBA (Dopravně bezpečnostní akci) zaměřili na kontrolu používání bezpečnostních pásů.
Ve městech jsou na pravidelné kontroly řidiči již zvyklí, proto se naši dopraváci podívali za hranice Karlových Varů.
Výsledky byly zarážející. Během šesti hodin policisté zkontrolovali stotřináct vozidel , zjistili padesátčtyři přestupky, což je téměř  polovina kontrolovaných řidičů, kteří  nedodrželi pravidla silničního provozu. Třicet sedm (třetina) řidičů nepoužila při jízdě vozidlem bezpečnostní pásy. Nejvíce neukázněných řidičů bylo  v Teplé (23), v Toužimi (12),  ve Žluticích (2), v Bochově (porušení povinnosti být za jízdy připoután policisté při akci nezjistili.  
Neukázněným  řidičům uložili policisté pokuty ve výši 8 300 Kč. Kromě dvou řidičů všichni ostatní zaplatili na místě.
 
por.PhDr.Papežová Zdeňka
22.2.  2013
 
 
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem