Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

PLZEŇSKÝ KRAJ - Policisté během této dopravně bezpečnostní akce zkontrolovali téměř 1200 motorových vozidel, u jejichž řidičů zjistili téměř ve 200 případech přestupkové jednání.  

     V rámci dohledu nad plynulostí a bezpečností silničního provozu byla v době od 5. do 7. června 2015 vyhlášena celorepubliková dopravně bezpečnostní akce v rámci mezinárodní spolupráce TISPOL. Akce se zúčastnili i policisté z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje ze služby dopravní policie, ale i pořádkové policie. Policisté se zaměřili zejména na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči, ale dohlíželi samozřejmě na dodržování všech pravidel zákona o provozu na pozemních komunikacích. Rovněž pátrali po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech.
      Policisté během této dopravně bezpečnostní akce zkontrolovali téměř 1200 motorových vozidel, u jejichž řidičů zjistili téměř ve 200 případech přestupkové jednání. Z tohoto počtu 37 motoristů překročilo rychlost, 24 motoristů nepoužilo bezpečnostní pás, u 44 vozidel nevyhovoval technický stav a jeden řidič neměl na voze dálniční známku. Strážci zákona uložili celkem 185 blokových pokut v celkovém součtu téměř šedesát tisíc korun. Šest motoristů usedlo za volant přesto, že před jízdou požili alkoholické nápoje. Jeden řidič řídil svůj vůz pod vlivem jiných návykových látek. V souvislosti s požitím alkoholických nápojů před jízdou policisté zjistili dva pachatele trestné činnosti. V šetření těchto případů pokračují strážci zákona i nadále.
 
Ve zvýšeném dohledu nad silničním provozem a kontrolách jeho účastníků budou policisté pokračovat i nadále.

por. Ivana Jelínková, DIS.
8. června 2015

vytisknout  e-mailem