Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

PLZEŇSKÝ KRAJ - Policisté se zaměřili zejména na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek. 

 
     Minulý týden v době od 13. do 15. prosince 2013 proběhla v Plzeňském kraji dopravně bezpečnostní akce TISPOL. Policisté kontrolovali dodržování pravidel silničního provozu a zaměřili se zejména na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek. Dále se zaměřili na pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených vozidlech. Do akce se zapojilo téměř 150 policistů služby dopravní a pořádkové policie. Na stanovišti na odpočívadle Nevřeň na silnici I/27 směr na Karlovy Vary se akce zúčastnil i policista z preventivně informační skupiny Plzeň-venkov společně s pracovníkem BESIPu. Řidiči na uvedeném stanovišti obdrželi jednorázové alkotesty a další upomínkové předměty.              
     Policisté během akce zkontrolovali necelých tisíc vozidel a zjistili celkem 129 dopravních přestupků. Za spáchané přestupky uložili řidičům pokuty v celkové výši téměř 42 tisíc korun. Dvanáct dopravních přestupků policisté oznámili k projednání správnímu orgánu. Ze zjištěných přestupků se nejvíce jednalo o nevyhovující technický stav vozidla, a to celkem ve 33 případech. Sedmnáct řidičů překročilo nejvyšší povolenou rychlost jízdy, šest řidičů nebylo připoutáno bezpečnostním pásem a čtyři motoristé jeli se svým vozidlem bez dálniční známky. Policisté dále zjistili pět dopravních přestupků spáchaných chodci. Strážci zákona během dopravně bezpečnostní akce kontrolovali dvě vozidla, jejichž řidiči řídili pod vlivem alkoholu a další dvě vozidla, jejichž řidiči usedli za volant pod vlivem drog.
 
por. Ivana Telekešová, DiS.
16. prosince 2013
 

vytisknout  e-mailem