Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

Jihočeský kraj - Více jak 1 400 vozidel zastavili policisté během uplynulého týdne na jihočeských silnicích. 

Bezmála 190 strážců zákona z řad pořádkové, dopravní a cizinecké policie se minulý týden zapojilo do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce „Y“ v rámci mezinárodní spolupráce s TISPOL, k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu s cílem snížení dopravní nehodovosti v důsledku porušování ustanovení o zákazu požívání alkoholických nápojů nebo omamně psychotropních látek před nebo během jízdy řidiči vozidel.

Za sedm dnů zastavili a zkontrolovali 1 430 vozidel všech typů, kdy zjistili 196 přestupků. Více jak 95 % těchto provinění bylo vyřešeno uložením blokové pokuty na místě, zbytek bude řešen ve správním řízení v obcích s rozšířenou působností.

Nejčastější přestupky jsou pravidelně jízda bez použití bezpečnostních pásů a zádržných zařízení – 35 případů a porušení nejvyšší povolené rychlosti v jízdě – 22 případů. Alkohol byl zjištěn ve 2 případech a omamné látky v 4 případech.

Nevyhovující technický stav motorového vozidla policisté odhalili ve 22 případech.

Policisté připomínají bezpečnost při jízdě, je potřeba si uvědomit, že na mnoha místech kraje o sobě chladné podnebí dalo řádně vědět a za desítkami dopravních nehod se skrývá zbytečné riskování, podceňováním svých schopností a technických možností vašeho vozidla.

Myslete na šťastný návrat!

 

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

20. prosince 2016

vytisknout  e-mailem