Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Dopravně bezpečnostní akce

OLOMOUCKÝ KRAJ - Řídím, piju nealko pivo  

V pondělí a úterý (15. - 16. 8. 2016) se uskutečnila na parkovišti u benzinové čerpací stanice, nedaleko Dálničního oddělení Kocourovec, DBA zaměřená na autobusy, nákladní auta a kamiony.

Akce byla ve spolupráci s BESIP a Českým svazem pivovarů a sladoven. Policisté dálničního oddělení stahovali vytipovaná vozidla z dálnice a na parkovišti probíhala klasická kontrola. Řidič byl požádán o předložení všech dokladů potřebných pro řízení a provoz vozidla, o předložení dokladů k přepravovanému nákladu a byl také podroben dechové zkoušce. Policisté zkontrolovali uložení nákladu a technický stav vozidla.

Během akce bylo zkontrolováno celkem 36 vozidel a zjištěno 20 přestupků a na pokutách uloženo 9600 korun, dále byla uložena jedna kauce ve výši 5 tisíc korun za nedoložení karty z tachografu. Nejčastějším přestupkem byl nevyhovující technický stav, jednalo se o prošlou technickou kontrolu, sjeté pneumatiky apod. Několik řidičů nemělo dobře upevněný přepravovaný náklad. Tito museli na místě náklad zajistit dle předpisů.

Během akce byl zjištěn jeden řidič, který, v 10:45 hodin, při dechové zkoušce nadýchal 2,00՚‰ alkoholu. Jednalo se polského řidiče menší dodávky. Byl převezen k lékařskému vyšetření a následně na PZS k vystřízlivění. Po vystřízlivění s ním bylo zahájeno zkrácené přípravné řízení.   

Řidiči, kteří měli vše v pořádku, dostali od promotéra Českého svazu pivovarů a sladoven nealkoholické pivo a jednorázový alkotest. Také krajský koordinátor BESIP předal vzorným řidičům dárek a vysvětlil, jak je nebezpečné řídit pod vlivem alkoholu.


kpt. Mgr. Marta Vlachová
17. 8. 2016

 

vytisknout  e-mailem