Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce

MĚLNÍK – Policisté Územního odboru Mělník se zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce 

Další dopravně bezpečnostní akce zaměřená na účastníky silničního provozu o prázdninách proběhla na Mělnicku v pátek 14. července 2017 a v sobotu 15. července 2017. 

Hlídky nejen dopravních, ale i pořádkových policistů z jednotlivých obvodních oddělení se zaměřovaly zejména na úseky s velkou intenzitou dopravy a také na místa, kde často dochází k dopravním nehodám. Každý rok se stane o prázdninách velké množství nehod, mnohdy s vážným zraněním, je to připisováno únavě z teplých dnů, oslněním sluncem, nevyspáním řidičů vracejících se z dlouhých cest, nepozorností, rychlé jízdě apod.

Policejní hlídky se zaměřily zejména na dodržování stanovené rychlosti, způsobu jízdy a dodržování pravidel silničního provozu na železničních přejezdech, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, telefonování za jízdy, technický stav motorových vozidel, dokladů předepsaných pro řízení motorových vozidel a dodržování ostatních obecně platných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích a dalších předpisů v dopravě.

Celkem zkontrolovali policisté na Mělnicku během dvou dnů 408 vozidel. Přestupku se dopustilo 92 řidičů. Ve všech  případech zaplatili hříšníci na místě pokutu. Nejčastějším prohřeškem, v 29  případech, byl špatný technický stav vozidla. Rychlost překročilo 5 řidičů, připoutáno nebylo 15 osob. Pozitivním zjištěním bylo, že žádný z kontrolovaných řidičů neřídil pod vlivem alkoholu či drog. 

Informace o celorepublikové dopravně bezpečnostní akci naleznete na :

http://www.policie.cz/docDetail.aspx?docid=22281920&doctype=ART&prev=true

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí P ČR Mělník
17.7.2017

vytisknout  e-mailem