Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Dopravně bezpečnostní akce

Dne 17. 3. 2011 proběhla na území Olomouckého kraje speciální dopravně bezpečnostní akce, která byla zaměřena na kontrolu nákladních motorových vozidel.  

V průběhu dopravně bezpečnostního opatření policisté kontrolovali zabezpečení a upevnění přepravovaných nákladů, technický stav užitkových vozidel a doklady potřebné pro jejich provoz a řízení. Pozornost byla dále věnovaná pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech.

Na základě výše uvedeného opatření policisté zkontrolovali 319 automobilů a odhalili 71 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kdy 37 přestupků bylo spojeno s nevyhovujícím technickým stavem motorového vozidla, jeden řidič řídil automobil pod vlivem návykové látky a tři účastníci silničního provozu nepoužili během jízdy bezpečnostní pás.

Za výše uvedené protiprávní jednání policisté udělili celkem 60 blokových pokut, kdy dalších 11 případů oznámili správnímu orgánu.

Prioritou Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje je stále zvyšovat bezpečnost a plynulost dopravy na našich silnicích. Na základě této strategie bude odbor služby dopravní policie pokračovat ve speciálních dopravně bezpečnostních akcích, které se budou zaměřovat na kontrolu užitkových motorových vozidel.


por. Mgr. Michal Pižurin
18. 3. 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                   

 

 

 

vytisknout  e-mailem