Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dopravně bezpečnostní akce

KRAJ - Bylo zkontrolováno skoro 300 řidičů včetně motorkářů. 

Během minulého víkendu (dne 6. 9. 2014) proběhla na celém území Libereckého kraje dopravně bezpečnostní akce, při které se policisté zaměřili nejen na řidiče motorových vozidel, ale i na motorkáře. Akce byla zejména zaměřena na dodržování rychlosti, ale kontrolovalo se i používání bezpečnostních pásů, zádržných systémů, dodržování dalších ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích, pátrání po osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech. Do akce se zapojilo přes 30 policistů z dopravní a pořádkové služby.
 
V sobotu (od 12,00 do 17,00 hodin) bylo zkontrolováno celkem 293 vozidel. Při těchto kontrolách odhalili policisté 71 přestupků v dopravě, za které v 61 případech uložili blokové pokuty (v celkové výši 27 100,- Kč) a 10 přestupků oznámili dle věcné příslušnosti k vyřízení správnímu orgánu. Z celkového počtu se řidiči motocyklů dopustili 11 přestupků, které v 10 případech byly vyřešeny blokovou pokutou v celkové výši 6 500,-Kč, jeden přestupek byl oznámen příslušnému správnímu orgánu k vyřízení.
 
Jak akce ukázala, dodržování stanovené rychlosti je pro některé motoristy zřejmě problém. V 38 případech ji řidiči překročili. Další prohřešek je nepoužívání bezpečnostních pásů, a to v 6 případech. Dále v 6 případech řídili motoristé vozidlo v nevyhovujícím technickém stavu. Do „sítě“ policejních hlídek spadli i řidiči pod vlivem alkoholu. V jednom případě se na displeji přístroje Dräger objevila hodnota přesahující jedno promile alkoholu, tím se řidič dopustil trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. V dalším případě řidič (cizinec) nadýchal pod jedno promile alkoholu, svým jednáním se dopustil přestupku, za který mu byla uložena kauce v hodnotě 10 000,- Kč. Policistům se také podařilo vypátrat jedno odcizené motorové vozidlo.
 
 
por. Jana Světlá
8. 9. 2014
 

vytisknout  e-mailem