Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Dopravně bezpečnostní akce (dále jen “DBA“)

OLOMOUCKÝ KRAJ - Kontrola nákladních aut a autobusů  

Od 9. 2. 2015 do 15. 2. 2015 se v Olomouckém kraji uskutečnila celorepubliková DBA TISPOL, zaměřená na kontrolu nákladních aut a autobusů. Namátkové kontrole se nevyhnula ani osobní auta.
Policisté se zaměřili hlavně na technický stav vozidel, kontrolu vozidel silniční osobní dopravy spojené s přepravou osob, dodržování bezpečnostních přestávek, na správné upevnění nákladu a na dodržování povinnosti pro silniční nákladní dopravu spojenou s přepravou nebezpečných věcí podle dohody ADR.
Policisté během týdne v kraji zkontrolovali celkem 377 vozidel, z toho 206 nákladních aut a 4 autobusy. U řidičů autobusů nebylo zjištěno žádné porušení zákona.
Během této akce policisté zjistili a vyřešili 122 přestupků a za něž uložili pokutu v celkové výši 30 500 korun a 25 přestupků bylo oznámeno.
Mezi nejčastější přestupky lze zařadit: u 24 osobních aut a 26 nákladních aut nevyhovující technický stav, devět řidičů nebylo během jízdy připoutáno bezpečnostním pásem, ve třech případech bylo zjištěno nepoužití zádržného systému, osm řidičů nedodrželo bezpečnostní přestávku, tři nesprávně použili tachograf, šest nákladních aut mělo špatně zajištěný náklad a dvěma nákladním vozidlům byla z důvodu přetížení vozidla zakázána další jízda.
Vzorné řidiče odměnil krajský koordinátor BESIP, který byl při některých kontrolách také přítomen, drobným dárkem.

kpt. Mgr. Marta Vlachová
16. 2. 2015

 

Odkazy do noveho okna

TISPOL_02

TISPOL_02 

Detailní náhled

TISPOL_03

TISPOL_03 

Detailní náhled

TISPOL_04

TISPOL_04 

Detailní náhled

TISPOL_05

TISPOL_05 

Detailní náhled

TISPOL_07

TISPOL_07 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem