Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dopravně bezpečnostní akce na Jablonecku

JABLONECKO - Během uplynulého víkendu při dopravně bezpečnostní akci, která se uskutečnila na území celého Libereckého kraje, policisté na Jablonecku zkontrolovali celkem 125 vozidel. 

Během uplynulého víkendu proběhla od pátku do neděle na území celého Libereckého kraje další z řady dopravně bezpečnostních akce. Policisté se poslední prázdninový víkend zaměřili zejména na dodržování stanovené rychlosti, způsob jízdy, používání bezpečnostních pásů i zádržných systémů při přepravě dětí, telefonování za jízdy, technický stav motorových vozidel a dodržování ostatních obecně platných ustanovení zákona č. 361/2000Sb. o provozu na pozemních komunikacích.
 
Policisté na silnicích jabloneckého okresu během akce zkontrolovali celkem 125 vozidel. Při těchto kontrolách zjistili 42 dopravních přestupků – 37 jich vyřešili na místě uložením blokové pokuty a pět jich bylo oznámeno k řešení správnímu orgánu. Z celkového počtu přestupců (42) jich 19 porušilo stanovenou rychlost jízdy.
 
Policejní hlídky během celé akce na Jablonecku zjistili dva řidiče, kteří usedli za volant motorového vozidla pod vlivem alkoholu. Dále například čtyři osoby nepoužily při jízdě bezpečnostní pás a deset kontrolovaných vozidel bylo v nevyhovujícím technickém stavu.
 
Opět upozorňujeme všechny účastníky silničního provozu, že tato dopravně bezpečnostní akce nebyla na území nejen Jablonecka, ale i celého Libereckého kraje, poslední. Další budou v nadcházejícím období nového školního roku následovat a přibudou k nim i akce svým charakterem preventivní.
 
 
nprap. Dagmar Sochorová
1. září 2014
 

vytisknout  e-mailem