Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dopravně bezpečnostní akce na Jablonecku

JABLONECKO - V sobotu odpoledne proběhla na území celého Libereckého kraje dopravně bezpečnostní akce zaměřená na motocyklisty. Na Jablonecku se policisté zaměřili na silnici první třídy číslo 10 mezi Malou Skálou a Kořenovem. 

V sobotu 6. září odpoledne na území Libereckého kraje proběhla dopravně bezpečnostní akce zaměřená zejména na dohled na dodržování pravidel silničního provozu řidiči motocyklů. Na teritoriu okresu Jablonec nad Nisou se policisté zaměřili především na silnici první třídy číslo 10 v úseku mezi Malou Skálou a Kořenovem, nejvíce dohlíželi na dodržování maximální povolené rychlosti. Během akce hlídky kontrolovaly nejen motocyklisty, ale i ostatní řidiče a jejich motorová vozidla.
 
Policisté zkontrolovali celkem 79 řidičů motorových vozidel včetně motocyklistů a zjistili 23 přestupků v dopravě. Ve dvaceti případech udělili blokovou pokutu a tři přestupky oznámili k řešení příslušnému správnímu orgánu. Z celkového počtu (23) přestupců byli dva motocyklisté, kterým byla na místě udělena bloková pokuta. Jeden z nich porušil povolenou rychlost. Pozitivní skutečností je to, že během celé akce nebyl zjištěn žádný řidič, který by byl pod vlivem alkoholu.
 
Upozorňujeme všechny účastníky silničního provozu, že dopravně bezpečnostní akce zaměřené nejen na motocyklisty budou na území celého Libereckého kraje v nadcházejícím podzimním období pokračovat.
 
 
PREVENCE
 
Motocyklisté a jejich spolujezdci jsou nejohroženější skupinou motorizovaných účastníků silničního provozu. Bohužel právě oni jsou ti, kteří při dopravních nehodách utrpí ta nejzávažnější zranění nebo přijdou o život.
 
Někteří motocyklisté svým způsobem jízdy ohrožují ostatní účastníky silničního provozu. Ale samozřejmě na druhou stranu i oni bývají často ohrožováni nepozornými řidiči. Ovšem mezi motorkáři je řada mladých řidičů a ti mají tendence k přílišnému riskování, které je spojeno s rychlou jízdou nebo přílišnou horlivostí a nepozorností. A proto na závěr vzkaz všem motocyklistům:
  • Nezapomínejte vždy jezdit bezpečně a dodržovat rychlost.
  • Zbytečným riskováním už přišlo o život mnoho motocyklistů.
  • Nepřeceňujte proto své síly a jezděte tak, abyste vždy bezpečně dorazili do svého cíle.

     


nprap. Dagmar Sochorová, 8. září 2014

 


 

 
 

vytisknout  e-mailem