Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce na Kladensku

KLADENSKO - Policisté prováděli kontrolní činnost a dohlíželi na plynulost silničního provozu. 

Kladenští policisté v úterý 20. května 2014 uskutečnili dopravně bezpečnostní akci po celém území okresu Kladno, při které byla prováděna kontrolní činnost motorových vozidel a dohled na plynulost v silničním provozu. Celá dopravní akce byla zaměřena na dodržování bezpečnostních předpisů silničního provozu a především na dodržování rychlosti a jízdu pod vlivem návykových látek.
 
Dvanácti hodinové bezpečnostní opatření probíhalo od ranních šesti hodin a bylo ukončeno v osmnáct hodin. Policejní hlídky byly rozmístěny na vytipovaných místech kladenského okresu na pevných stanovištích, ale zároveň byly i motorizované policejní hlídky, které se pohybovaly ve služebních vozidlech. V rámci tohoto dopravního opatření byl nasazen i policejní VW Passat, který prováděl kontrolní činnost na pozemních komunikacích v městě Kladno, ve Slaný a Stochov.
 
Při této úterní dopravní akci policisté zkontrolovali sto dvacet dva motorových vozidel a zaznamenali celkem šedesát dopravních přestupků. Za padesát sedm přestupků byly uděleny blokové pokuty v celkové částce 20 900,-Kč a tři přestupky byly oznámeny správním orgánům. Nejvíce dopravních přestupků se řidiči dopouštěli v porušení rychlosti, a to v osmnácti případech. Dále byl zjištěn například u sedmi řidičů nevyhovující technický stav vozidla, v šesti případech nebyly použity bezpečnostní pásy a jeden řidič usedl za volant pod vlivem alkoholu.
 
Kladenští policisté v těchto dopravně bezpečnostních akcích budou pokračovat nadále i v dalších dnech.
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
22. května 2014

vytisknout  e-mailem