Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce na Strakonicku

Policisté na Strakonicku zkontrolovali v noci ze soboty na neděli 173 dopravních prostředků. (Hlasová schránka 974 221 116) 

V noci ze soboty na neděli proběhla na Strakonicku dopravně bezpečnostní akce "Y". Policisté se zaměřili zejména na neukázněné řidiče, kteří požili před nebo během jízdy alkoholické nápoje nebo jiné návykové látky. Kontrolovali také technický stav vozidel, oprávnění k jejich řízení a pátrali po hledaných osobách a věcech.

Do akce bylo zapojeno 19 policistů dopravní policie z celého Jihočeského kraje. Zkontrolovali celkem 173 dopravních prostředků a odhalili 11 přestupků, za které uložili pokuty ve výši 4 tisíce korun. Celkem 3 řidiči se posilnili  před jízdou alkoholem a 2 byli po vlivem návykových látek.  U dvou vozidel zjistili nevyhovující technický stav. Mladá řidička ze Strakonic nepředložila policistům ke kontrole řidičský průkaz a doklad o pojištění odpovědnosti za škodu.

Vzhledem k tomu, že se na komunikacích neustále pohybují řidiči, kteří nebezpečnou jízdou ohrožují nejenom sebe, ale i ostatní účastníky silničního provozu, budou podobné akce  i nadále na různých místech Jihočeského kraje  pokračovat.

vytisknout  e-mailem