Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dopravně bezpečnostní akce na začátku letních prázdnin

KARLOVARSKÝ KRAJ – Policisté zkontrolovali téměř 1800 vozidel. 

Školní rok skončil, začaly letní prázdniny a s tím je spojené také časté cestování za vysněnou dovolenou. Policisté z Krajského ředitelství se i v letošním roce zúčastnili dopravně bezpečnostní akce či preventivních akcí, jejichž cílem je zajištění bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích, a co v nejvyšší míře snížit rizika vzniku dopravních nehod a jejich následků.

V době letních prázdnin bychom také měli počítat se zvýšeným pohybem dětí v blízkosti pozemních komunikací. V tomto období lze očekávat větší hustotu dopravy, a proto se řadí mezi období nejrizikovější.

Téměř 150 policistů z dopravní a pořádkové policie během uplynulého víkendu zkontrolovalo přibližně 1800 vozidel, přičemž zjistili 248 přestupků, z nichž 14 oznámili příslušnému správnímu orgánu a 234 vyřešili uložením pokuty příkazem na místě. Nejčastěji zjištěným přestupkem byl nevyhovující technický stav, celkem ve 112 případech. 43 řidičů překročilo stanovenou rychlost. Jeden řidič řídil pod vlivem návykových látek a u dvou řidičů policisté zjistili, že mají vyslovené platné zákazy řízení.

Policisté v rámci akcí kontrolovali také dodržování ostatních obecně platných ustanovení zákona č. 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů ve znění pozdějších předpisů. Dále se policejní hlídky zaměřily na pátrání po odcizených motorových vozidlech, hledaných osobách, věcech a věnovaly pozornost také prověrce přepravovaných osob a kontrole zavazadlových prostor.

Dopravně bezpečnostní akce budou i nadále probíhat během celého léta.

Všem účastníkům silničního provozu přejeme klidné a bezpečné prožití prázdninových měsíců a hodně štěstí při cestách za vysněnou dovolenou.

nprap. Jan Bílek
2.7.2024

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem