Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dopravně bezpečnostní akce přistihla provinilce

JABLONEC N.N. - Akce budou příště i na cyklisty 

Na území okresu Jablonec n.N. proběhla ve čtvrtek 14.10.2010 v odpoledních hodinách dopravně bezpečnostní akce. Policisté se zaměřili na kontrolu

dodržování pravidel silničního provozu, na kontrolu dodržování při přepravě nebezpečných látek, kontrolu dodržování předpisů v oblasti stanovené doby řízení, přestávek a odpočinku, na kontrolu technického stavu nákladních vozidel. V neposlední řadě pátrali po odcizených motorových vozidlech, hledaných osobách a věcech. Pětihodinová dopravní akce, do které se zapojilo 14 policistů dopravní služby, přinesla zjištění 20 dopravních přestupků. Policisté zkontrolovali celkem 86 vozidel. Na pokutách udělili částku ve výši 10 000 Kč. Dva řidiči obdrželi pokutu za nepoužití bezpečnostních pásů, 13 vozidel mělo nevyhovující technický stav a jeden řidič řídil bez řidičského průkazu.
Policisté budou v podobných akcích pokračovat i v následujících dnech. Stranou jejich pozornosti nezůstanou ani kontroly cyklistů za snížené viditelnosti. Neosvětlený cyklista za snížené viditelnosti totiž může přivodit nemalý problém jak sobě, tak ostatním účastníkům silničního provozu.


por.Mgr.Ludmila Knopová
tisková mluvčí
 

15.10.2010

vytisknout  e-mailem