Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Dopravně bezpečnostní akce probíhá i dnes

BRNO: Jízda či chůze na červenou je přetrvávajícím nešvarem. 

Především v Brně se zaměřili dopravní policisté na častý nešvar, kdy účastníci silničního provozu nerespektují červenou na semaforech. V loňském roce to bylo jen v Brně 546 řidičů (v kraji pak 687). U chodců pak jde o alarmujících 3,5 tisíce prohřešků (BM).

Během prvních dvou dnů akce policisté přistihli a blokově (chodci do 2 tisíc Kč, řidiči do 2,5 tisíce Kč a současně 5 bodů) vyřešili za protiprávní jednání 40 chodců, 15 řidičů aut a jednoho cyklistu. Některé z přestupků nebylo možno vzhledem k provozním okolnostem vyřešit na místě. Ty budou předány do správního řízení.

Jeden z řidičů se dokonce první den poté, co projel přímo před hlídkou na červenou, pokusil ujet. Policisté ho nakonec po několika minutách ve spolupráci s druhou hlídkou zablokovali a pod hrozbou střelné zbraně donutili k opuštění vozidla, ve kterém se uzamknul. Později vyšlo najevo, že muž byl pod vlivem alkoholu (1,9 promile). Řidič nepředložil doklady k autu ani svůj řidičský průkaz, o jehož vrácení si do té doby nepožádal. Kromě několika přestupků, které spáchal, čelí ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

por. Pavel Šváb, 25.10.2016

videozáznam

zvukový soubor:dba2510.mp3

vytisknout  e-mailem