Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce s organizací TISPOL - vyhodnocení

KLADENSKO - Kladenští policisté se zapojili do celorepublikového opatření se zaměřením na dodržování rychlosti v silniční provozu. 

Dopravně bezpečnostní akce s organizací TISPOL – vyhodnocení

KLADENSKO – Kladenští policisté se zapojili do celorepublikového opatření se zaměřením na dodržování rychlosti v silničním provozu.

 

V minulém týdnu od 18. dubna do 24. dubna 2016 probíhala po celém území České republiky dopravně bezpečnostní akce s organizací TISPOL, při které policisté kontrolovali dodržování pravidel silničního provozu a především se při této dopravní akci zaměřili na kontrolu dodržování dovolené rychlosti jízdy vozidel v obci i mimo obec. Dále policisté v průběhu dopravní akce dohlíželi na kontrolu dodržování dalších obecně platných ustanovení zákona číslo 361/2000Sb. o provozu na pozemních komunikacích a současně prováděli kontrolní činnost spojenou s pátráním po osobách, věcech a odcizených vozidlech.

Hlavním cílem dopravního opatření bylo snížit neukázněné a agresivní chování některých řidičů za volantem a především snížit počet dopravních nehod a přestupků v silničním provozu.

Kladenští policisté se do této celorepublikové bezpečnostně dopravní akce s organizací TISPOL zapojili ve třech dnech, a to v pondělí 18. dubna, v úterý 19. dubna a v pátek 22. dubna 2016. V rámci kontrolní činnosti na pozemních komunikacích zkontrolovali celkem 343 motorových vozidel. V průběhu dopravního opatření zjistili celkem  80 dopravních přestupků, které byly vyřešeny uložením blokové pokuty na místě. Za blokové pokuty byla vybrána finanční částka ve výši 23 800,-Kč.           

Nejčastější dopravní  přestupky:

  • nevyhovující technický stav vozidla                26
  • nepoužití bezpečnostních pásů                       12
  • vozidlo bez dálniční známky                            10
  • nepoužití zádržného systému                            3
  • porušení rychlosti                                               1
  • přestupky motocyklistů                                      1
  • nepředložení dokladu o pojištění                        1

Dále bylo při akci zjištěno:

  • pachatelé trestné činnosti                                  1

       

 

Při dopravně bezpečnostní  akci s organizací TISPOL byly policejní hlídky rozmístěny na vybraná pevná stanoviště po celém území kladenského okresu, včetně pohyblivých motorizovaných policejních hlídek. Samozřejmostí je, že do dopravní akce byl nasazen i speciální služební vůz značky VW Passat, který převážně monitoroval místní rychlostní komunikace. Celé dopravní opatření probíhalo v různých časových úsecích, a to nejen v denních, ale i v brzkých ranních a nočních hodinách.

V městě Kladno byly policejní hlídky například v ulicích Slánská, Sportovců, C. Boudy, Vítězná, Pražská, Libušina a ČSA. Ve Slaném se jednalo například  o ulice Pražská a Dukelských hrdinů.

Dále byly policejní hlídky například v obcích Brandýsek, Libušín, Smečno, Unhošť, Tuřany, Stehelčeves, Stochov, Kačice, Lotouš, Tuchlovice, Žilina, Hřebeč a Svinářov.

V celorepublikové dopravní akci s organizací TISPOL se za okres Kladno výkonu služby zúčastnilo celkem  šedesát osm policistů.

Dopravně bezpečnostní akce v teritoriu kladenského okresu budou pokračovat i v následujících dnech.

 

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

27. dubna 2016

 

 

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem