Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce X

MLADOBOLESLAVSKO - Policisté se zaměřili na kontrolu především nákladní dopravy. 

Mladoboleslavští policisté se ve dnech od 1. do 3. března 2018 zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce na základě plánu mezinárodní organizace TISPOL. Akce proběhla na vytipovaných nejvytíženějších komunikacích Mladoboleslavska.

Hned první den akce, tedy 1. března 2018, kontrolovali v pozdních večerních hodinách policisté řidiče vozidel například na silnici I/16 v katastru obce Bezděčín. Během této  akce dohlíželi na dodržování povinností při provozování především silniční nákladní dopravy.

Zaměřili se zejména na kontrolu sociálních předpisů jako je doba řízení a odpočinku, bezpečnostní přestávky, manipulace s tachografy a paměťovými kartami řidičů.

Pozornosti policistů neunikla ani přeprava nebezpečných věcí, technický stav vozidel, zabezpečení a upevnění nákladu a  zajímali se o hmotnost a rozměry vozidel.

Současně se policejní hlídky zaměřily na pátrání po osobách, věcech, odcizených vozidlech, na kontrolu zavazadlových prostorů související s problematikou ilegální migrace a převážení drog.

Během dvou dnů zkontrolovali dopravní policisté jedenáct nákladních souprav, kdy v šesti případech řešili dopravní přestupky. O kompletních výsledcích této dopravně bezpečnostní akce s organizací TISPOL budeme informovat v nejbližších dnech.

por. Bc. Lucie Nováková
tisková mluvčí
P ČR Mladá Boleslav
5. března 2018

vytisknout  e-mailem