Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce X

Jihočeský kraj - Nejen motorová vozidla byla minulý týden zastavena v silničním provozu. 

V minulém týdnu proběhla na jihočeských silnicích dopravně bezpečnostní akce X, zaměřená na řidiče nemotorových a motorových vozidel, s cílem snížení dopravní nehodovosti a následků jejich újmy na zdraví. Od pondělí do pátku obsadilo silniční trasy bezmála 150 příslušníků z řad pořádkové a dopravní policie.

Během uvedené doby zastavili a zkontrolovali 1 063 vozidel, kdy zjistili 209 přestupků. Téměř všechna silniční provinění řešili policisté uložením blokové pokuty, malá část byla oznámena na správní odbor příslušných městských úřadů a magistrátu města.

Nejvíce přestupků bylo zjištěno u motorových vozidel v technickém stavu – 46. Následovalo, jako tradičně, porušení nejvyšší povolené rychlosti v jízdě – 39 a nepoužití bezpečnostního pásu v 21 případech.

Vzhledem k tomu, že byla akce směřována i na cyklisty, kontrolovali strážci zákona jízdu těchto neohroženějších účastníků silničního provozu. 19 „bikerů“ se nechovalo na silnicích, jak by měli a za to byli řešeni dle zákona o provozu na pozemních komunikacích č. 361/2000 Sb., ve znění pozdějších změn.

Cyklistická sezóna je plném proudu, proto je vás na silnicích, stezkách a jiných místech provozu ekologických dopravních přestupků, čím dál víc. Myslete vždy na to, že pokud se nebudete chránit dostupnými prostředky, nikdo to za vás neudělá!

V kontrolách budeme i nadále pokračovat.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

31. května 2016

vytisknout  e-mailem