Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dopravně bezpečnostní akce „Y“

Ms kraj: Moravskoslezští policisté zkontrolovali téměř 7 000 vozidel.  

V průběhu minulého týdne probíhala na území kraje dopravně bezpečnostní akce „Y“, do které se zapojili policisté ze služby dopravní, pořádkové a cizinecké policie. Akce probíhala v rámci preventivních opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu v souladu s plánem organizace TISPOL.
 
Akce proběhla ve třech dnech minulého týdne v odpoledních i nočních hodinách. Zapojilo se do ní více než 400 policistů ze služby dopravní, pořádkové a cizinecké policie. Moravskoslezští policisté se při této dopravně bezpečnostní akci zaměřili především na zákaz požívání alkoholických nápojů a návykových látek řidiči vozidel. Kontrolovali však dodržování veškerých ustanovení zákona o silničním provozu a další právní normy. Jejich pozornosti neunikli ani ostatní účastníci silničního provozu.
 
 
Výsledky
 
Policisté zkontrolovali téměř 7 000 vozidel. Zjistili 556 dopravních přestupků. Na místě vyřídili 506 přestupků, výše uložených pokut přesáhla 170 000 korun. Zbývajících 50 přestupků oznámili policisté správnímu orgánu.
 
Při kontrolách zjistili policisté 32 řidičů, kteří usedli za volant pod vlivem alkoholických nápojů. U 2 řidičů bylo zjištěno užití návykových látek. Předepsanou rychlost překročilo 25 řidičů. Nevyhovující technický stav mělo 213 vozidel. Policisté dále zaznamenali 66 dopravních přestupků v oblasti nepoužití bezpečnostních pásů a 7 přestupků, kdy nebyl použit zádržný systém.
 
V rámci akce byl zjištěn i 1 přestupek na železničním přejezdu a 1 řidič nedodržel bezpečnostní přestávky a doby jízdy. Chodci se dopustili 1 přestupku, motocyklisté 2 a cyklisté 4 přestupků. Jeden řidič jel po zpoplatněném úseku bez dálniční známky a pět řidičů nepředložilo doklad o pojištění odpovědnosti.
 
 
por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
10. 6. 2013
 
 
 
 
 
                                                                                             
 

vytisknout  e-mailem