Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dopravně bezpečnostní akce zaměřená na železniční přejezdy

Ms kraj - výsledky třídenních kontrol. 

V tomto týdnu dopravní policisté spolu s kolegy z oddělení hlavní nádraží Ostrava věnovali zvýšenou pozornost na dodržování zákona o provozu na pozemních komunikacích ve vztahu k železničním přejezdům. V rámci plánované dopravně bezpečnostní akce jste se tak mohli s policisty setkat na různých místech v blízkosti železničních přejezdů v celém Moravskoslezském kraji. Jejich kontrole neuniklo i dodržování všech dalších pravidel silničního provozu.

Během tří dnů policisté zkontrolovali přes 220 vozidel a v 65 případech zjistili porušení zákona, z toho 42 bylo právě ve vztahu k železničním přejezdům. Na těch řidiči nejčastěji nerespektovali dopravní značení „Stůj, dej přednost v jízdě“, a to ve 26 případech. Dále pak 15 řidičů překročilo povolenou rychlost a 3 „hazardéři“ vjeli na železniční přejezd v době, kdy již na zabezpečovacím zařízení blikala červená světla. V jednom případě „zariskoval“ také chodec.

Policisté také řešili 9 přestupků v souvislosti s držením telefonu za jízdy a další 3 kvůli nevyhovujícímu technickému stavu vozidla. V jednom případě řidič nepoužil bezpečnostní pás a další usedl za volant po požití alkoholických nápojů.

Za přestupková jednání pak policisté uložili blokové pokuty příkazem na místě ve výši přes 32 tisíc korun. Příslušnému správnímu orgánu oznámili 4 přestupce.

nprap. Bc. Kateřina Kubzová
oddělení tisku
16. června 2023

Odkazy do noveho okna

foto DBA žel. přejezdy I.

foto DBA žel. přejezdy I. 

Detailní náhled

foto DBA žel. přejezdy II.

foto DBA žel. přejezdy II. 

Detailní náhled

foto DBA žel. přejezdy III.

foto DBA žel. přejezdy III. 

Detailní náhled

foto DBA žel. přejezdy IV.

foto DBA žel. přejezdy IV. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem