Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravně bezpečnostní opatření

Jihočeský kraj - Za 10 dnů zastavili policisté tisíce řidičů. 

Na přelomu srpna a září letošního roku se jihočeští policisté zúčastnili dopravně bezpečnostního opatření na mnoha silnicích v našem malebném kraji. Cílem této akce bylo snížení dopravní nehodovosti a dopouštění se přestupků v dopravě řidiči motorových a nemotorových vozidel, neopomínaje chodce.

Za deset uplynulých dnů se do akce zapojilo více jak 1 350 strážců zákona, z řad pořádkové a dopravní policie. Za uvedenou dobu zastavili a zkontrolovali 7 578 vozidel, kdy zjistili 1 955 přestupků.

Nejvyšší povolenou rychlost porušilo 529 řidičů, kdy 95% nich bylo vyřešeno na místě uložením blokové pokuty, zbytek přestupků byl odeslán k projednání na správní odbor příslušných městských úřadů. 39 řidičů požilo před jízdou alkohol nebo jinou návykovou látku. 207 osob se nepřipoutalo bezpečnostním pásem. Cyklisté a chodci se dopustili 18 přestupků a 6 motorkářů se také provinilo proti platnému zákonu o provozu. Nevyhovující technický stav policisté zaznamenali u 290 motorových vozidel. Na dálnici D3 a D4 si 17 řidičů nevylepilo povinnou dálniční známku.

Řidiči nákladní přepravy při řízení svých velkých vozidel ve 3 případech nedodrželi bezpečnostní přestávku a dobu řízení a v 32 případech dalších přestupků. U 5 provinění řeší dopravní policisté, specialisté na tuto problematiku, uložením kauce v celkové výši 65 000 korun.

Snahou všech policistů, aby se všichni řidiči domů vrátili bez úhony, nelze však tolerovat nebezpečnou jízdu nebo vozidla, která mají zjevné technické problémy. V uvedených kontrolách budeme i nadále pokračovat.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

9. září 2016

vytisknout  e-mailem