Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Dopravní akce

Policisté kontrolovali taxikáře v Olomouci  

V pátek 16.4.2010 od 20:00 do půlnoci se konala na území města Olomouc dopravně bezpečnostní akce zaměřená na kontrolu řidičů vozidel TAXI a jejich provoz.
Do akce bylo zapojeno 5 policistů a šest pracovníků Magistrátu Města Olomouc- odboru agendy řidičů a motorových vozidel.
Policisté a pracovníci magistrátu kontrolovali doklady potřebné k řízení motorového vozidla, řidičský průkaz, technický průkaz, povinné pojištěni auta, označení a evidenční čísla vozidel, průkaz o způsobilosti řidiče taxislužby, označení vozidla střešním svítilnou s nápisem TAXI, přerušovaný černobílý pás, evidenční číslo na vozidle, název obchodní firmy, zaplombovaný tachometr, tiskárnu a další vybavení tachometru, uživatelskou a evidenční knihu taxametru, doklad o zařazení vozidla do evidence vozidel taxislužby, koncesní listinu nebo výpis z živnostenského rejstříku. Dále i to, zda řidič před jízdou nebo během jízdy nepil alkoholické nápoje.
Během kontroly se policisté zaměřili i na pátrání po odcizených vozidlech, hledaných osobách a věcech.
Kontroly byly mobilní a kontrolovaly stanoviště vozidel taxislužby na vytipovaných stanovištích, ale i během jízda po městě a okolí.
Při kontrole nebyly zjištěny u řidičů žádné nedostatky. Pouze jeden řidič dostal pokutu za špatný technický stav svého vozidla. Měl rozbité přední světlo a poškozený nárazník. Za tento přestupek mu byla uložena blokové pokuta ve výši tisíc korun.

Současně s touto akcí probíhala od pátku 20 hodin do soboty 2:00 hodin dopravní akce na celém okrese Olomouc. Do akce bylo zapojeno 26 policistů. Ti zkontrolovali 403 vozidel a zjistili 36 přestupků. Na pokutách uložili 16300 korun.
Ve dvou případech bylo zjištěno požití alkoholu před jízdou, jeden řidič přejížděl železniční přejezd v době, kdy svítilo červené světlo a 12 řidičů mělo nevyhovující technický stav svého auta. To je výčet nejčastějších přestupků. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

por. Mgr. Marta Vlachová
 

vytisknout  e-mailem