Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní akce na Benešovsku

Stále pokračují 

     Celkem sto třicet devět vozidel zkontrolovali 27. října policisté při dopravně bezpečnostní akci. V době od třetí hodiny odpolední do desáté hodiny večerní se jí zúčastnilo dvacet policistů z pořádkové a dva policisté z dopravní policie.
 

     Policisté zjistili čtyřicet tři přestupků v dopravě a jeden trestný čin. Za čtyřicet přestupků uložili blokové pokuty ve výši dvaceti tisíc šesti set korun. Další tři přestupky pak postoupili k vyřízení do správního řízení.
 

     Sázavští policisté kontrolovali v Choceradech řidiče osobního auta a zjistili, že není připoután bezpečnostními pásy. Protože muž s přestupkem nesouhlasil, policisté ho po zadokumentování postoupili k vyřízení správnímu orgánu na Městský úřad do Benešova.
 

     Policejní hlídka z benešovského obvodního oddělení kontrolovala v podvečerních hodinách v Bystřici sedmadvacetiletou řidičku vozidla BMW. Prohlídkou vozidla zjistila, že přední a zadní registrační značky nejsou shodné. Přední registrační značka byla původně přidělena na vozidlo Fiat Punto a zadní registrační značka byla přidělena na vozidlo Hyundai H 100. Z vozidel byly odcizeny v Benešově a v Ostředku v den, kdy policisté řidičku kontrolovali. V celostátním pátrání však značky jako odcizené neprocházely. Majitelé vozidel totiž o krádeži nevěděli a policisté případy neměli hlášeny.
Dalším šetřením policisté zjistili, že Okresní soud Praha - východ řidičce uložil trest zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu 24 měsíců, a to do října roku 2013.

     Policisté řidičku proto převezli na služebnu. Protože je podezřelá ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, ve zkráceném přípravném řízení jí sdělili podezření z tohoto přečinu. Jízdu s jinými registračními značkami postoupili k vyřízení do správního řízení na Městský úřad do Benešova.
Případy odcizených registračních značek budou jako přestupky dále prověřovat policisté z Obvodního oddělení v Benešově a v Sázavě. Žena totiž uvedla, že vozidlo měla půjčené od přítele a o jejich krádeží nic neví.

     Dva řidiče, kteří při dopravní akci nadýchali malé množství alkoholu v dechu, zjistili votičtí policisté.  V Heřmaničkách kontrolovali dvaatřicetiletého řidiče vozidla Peugeot. Při dechové zkoušce mu naměřili hodnoty 0,2 a 0,19 promile alkoholu v dechu. Řidič s hodnotami souhlasil a přiznal požití jednoho deseti stupňového piva. Asi o hodinu později policisté ve Smilkově kontrolovali osmadvacetiletého řidiče Škody Octavia. První měření při dechové zkoušce ukázalo hodnotu 0,2 a druhé pak 0 promile alkoholu v dechu. Řidič s uvedenými hodnotami souhlasil s tím, že před jízdou alkohol nepil, ale použil ústní vodu.
 

     Policisté řidičům řidičské průkazy z důvodu nízké hladiny alkoholu nezadrželi. Přestupky na místě zadokumentovali a později postoupili k vyřízení do správního řízení na Městský úřad do Votic.
 

por. Bc. Zuzana Stránská

1. listopadu 2011

 

vytisknout  e-mailem