Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní akce na Klatovsku

Zaměření na nákladní a autobusovou dopravu 

        Na Klatovsku proběhla ve dnech 15. a 16. února 2012 vždy v době od 15. do 18. 00 hodin dopravně bezpečnostní akce TISPOL se zaměřením na dodržování povinností při silniční nákladní dopravě, která je spojena s přepravou nebezpečných věcí podle dohody ADR a zároveň dodržování povinností pro silniční dopravu spojenou s přepravou osob - autobusy a autokary. Policisté kontrolovali zda nedochází k porušování předpisů evropského společenství Interbus a zákona o silniční dopravě.
     Akce se zúčastnili čtyři policisté, kteří zjistili 11 přestupků a v blokovém řízení uložili pokuty ve výši 4 200 Kč. Policisté oznámili dva přestupky na městské úřady a dva na krajský úřad a z toho vybrali jednu kauci ve výši 5 000 Kč.
     Podle zákona o provozu na pozemních komunikacích je policista oprávněn vybrat od řidiče motorového vozidla podezřelého ze spáchání přestupku proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích, u kterého je důvodné podezření, že se bude vyhýbat přestupkovému řízení, kauci od 5 000 Kč do 50 000 Kč, nejvýše však do výše hrozící peněžní sankce za spáchaný přestupek.

nprap. Ladmanová Dana

17.2.20120

vytisknout  e-mailem