Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dopravní akce na silnicích a cyklostezkách

Včera 1. srpna proběhla na Praze IV. dopravně bezpečnostní akce zaměřená na kontrolu řidičů motorových vozidel na desítkách stanovišť u hlavních i méně frekventovaných komunikací, cyklistů a dalších uživatelů cyklostezek. 

Policisté od šestnácti hodin do půlnoci zkontrolovali celkem 870 osob a 750 vozidel. Také se jim podařilo zadržet pět pachatelů trestných činů. Přistihli osm řidičů pod vlivem alkoholu a 4 řidiče pod vlivem drog. Dokonce se podařilo nalézt dvě hledané osoby, které byly vyhlášeny v celostátním pátrání jako hledané. Při kontrolách policisté odhalili celkem 180 přestupků, za které přestupcům uložili 167 pokut v celkové hodnotě přesahující 60 000,-Kč. Třináct přestupků policisté oznámili k dalšímu projednání do správního řízení.
 
V rámci bezpečností akce se také několik desítek policistů zaměřilo na kontroly cyklostezek a jejich uživatelů. Celkem zkontrolovali 81 cyklistů, odhalili 21 přestupků a zadrželi jednu osobu v celostátním pátrání. Policisté u všech kontrolovaných provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu a při tom odhalili dva cyklisty, kterým naměřili bezmála jednu promili alkoholu. Součástí prohlídky a zjišťování technického stavu byla i kontrola identifikačního čísla a to z důvodu pátrání po odcizených kolech.
 
 
por. Bc. Eva Kropáčová    2. 8. 2013

vytisknout  e-mailem