Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní akce s organizací TISPOL

KLADENSKO - Do celorepublikové rozsáhlé dopravní akce se zapojili i kladenští policisté. 

V průběhu tohoto týdne od pondělí  22. srpna do neděle 28. srpna 2016 probíhá po celém území České republiky bezpečnostně dopravní akce s organizací TISPOL na pozemních komunikacích, do které se zapojili  i policisté z územního odboru Kladno.

V rámci celého dopravně bezpečnostního opatření se policisté zaměří zejména na kontrolu dodržování dovolené rychlosti jízdy vozidel v obci i mimo obec. Dále  během této dopravní akce budou policisté dohlížet na kontrolu dodržování dalších obecně platných ustanovení zákona číslo 361/2000Sb. o provozu na pozemních komunikacích a dalších předpisů souvisejících s provozem na pozemních komunikacích. Současně budou policejní hlídky provádět kontrolní činnost spojenou s pátráním po osobách , věcech a odcizených vozidlech.

Hlavním cílem dopravního opatření je snížit neukázněné chování některých řidičů na silnicích a především snížit počet dopravních nehod a přestupků v silničním provozu.

Kladenští policisté se tohoto dopravního opatření zúčastní ve třech vytipovaných dnech, kdy budou provádět kontrolní činnost na pozemních komunikacích na vybraných místech po celém území kladenského okresu. Prvním dnem kontrolní činnosti při této dopravní akci bylo pro kladenské policisty úterý 23. srpna 2016, kdy policisté zkontrolovali celkem sto padesát motorových vozidel. Celkem bylo vyřízeno třicet pět dopravních přestupků, z toho dvacet devět přestupků bylo vyřízeno uložením blokové pokuty na místě v celkové hodnotě 6 700,-Kč a šest přestupků bylo oznámeno správním orgánům. Z tohoto celkového počtu přestupků bylo zjištěno za porušení rychlosti sedm přestupků.

Kompletní vyhodnocení celé dopravně bezpečnostní akce s organizací TISPOL bude za kladenský okres zveřejněno začátkem příštího týdne.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

24. srpna 2016

Odkazy do noveho okna

Rozsáhlá dopravní akce s organizací TISPOL

Kontrola dokladů 

Detailní náhled

Rozsáhlá dopravní akce s organizací TISPOL

Zastavování vozidla 

Detailní náhled

Rozsáhlá dopravní akce s organizací TISPOL

Kontrolní činnost 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem