Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní akce s organizací TISPOL

KLADENSKO - Policisté při dopravní akci zkontrolovali celkem pět set třicet sedm motorových vozidel. 

Do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce s organizací TISPOL, která probíhala
 od 10. do 16. března 2014, se zapojili ve třech dnech i policisté územního odboru Kladno. Celá dopravně bezpečnostní akce byla zaměřena na dodržování bezpečnostních předpisů v silničním provoze, a to především tentokrát se zvýšeným zaměřením na používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů. Při akci byly prováděny i kontroly na pátrání po osobách, odcizených vozidlech, či věcech.
V kladenském okrese se dopravní akce uskutečnila v úterý 11. března a poté v odpoledních hodinách víkendových dnů, a to v pátek 14. března a v neděli 16. března 2014.
 
V rámci dopravně bezpečnostní akce byli policisté rozmístěni po celém okrese Kladno na vytipovaných místech. Policisté kontrolní činnost prováděli v kombinovaných policejních hlídkách. Některé policejní hlídky měly pevná stanoviště ve vybraných městech a obcích, jako například Kladno, Slaný, Smečno, Stochov, Buštěhrad, Unhošť, Tuchlovice, Kamenné Žehrovice, Libušín, Třebichovice, Třebíz, Klobuky a Lotouš. Motorizované policejní hlídky monitorovaly dohled v ulicích měst a nebo na rychlostních komunikacích.
 
Do celé dopravně bezpečnostní akce s organizací TISPOL v kladenském okrese bylo nasazeno celkem šedesát dva policistů. V průběhu tří dnů policisté zkontrolovali pět set třicet sedm motorových vozidel a bylo zjištěno celkem sto čtyřicet devět dopravních přestupků, z toho sto čtyřicet dva přestupků bylo vyřešeno na místě a byly za ně uděleny blokové pokuty ve výši 50 100,-Kč. Sedm přestupků bylo oznámeno správním orgánům. Nejčastějšími dopravními přestupky bylo nepoužití bezpečnostních pásů, a to v padesáti dvou případech, jeden účastník silničního provozu nepoužil dětskou sedačku, u čtyřiceti šesti vozidel byl nevyhovující technický stav, dvanáct řidičů porušilo rychlost, jeden řidič neměl dálniční známku, ve třech případech nebyly předloženy doklady o pojištění odpovědnosti, u jednoho řidiče bylo zjištěno, že není držitelem řidičského oprávnění, jeden řidič usedl za volant pod vlivem alkoholu a byl zadržen jeden řidič, který se dopustil trestné činnosti.                      
 
V rámci těchto dopravně bezpečnostních akcí budou policisté nadále pokračovat i v následujících týdnech.
 
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
17. března 2014

vytisknout  e-mailem