Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní akce "Slunce na cestách"

Dnes dopoledne se uskutečnila na Příbramsku preventivní akce v dopravě s názvem „Slunce na cestách“. 

     Dvaadvacet třeťáků a čtvrťáků ze školy v Chrašticích pomáhalo policistům hodnotit kontrolované řidiče. Děti se oblékly do reflexních vestiček a hodným motoristům rozdávaly vlastnoručně namalovaná usměvavá sluníčka, těm „zlobivým“ zase zamračená.
     Cílem projektu je upozornit řidiče, že svým chováním mohou přispět k vyšší bezpečnosti v dopravě. Zvýšená opatrnost je nutná především tam, kde se často pohybují děti, např. u škol. Upozornění směrované od školáků jistě více působí na správné chování šoférů, kteří se snad nad svou jízdou zamyslí.
     Policisté zastavili během dvou hodin 26 vozidel. Osm motoristů dostalo od dětí „mračouna“ a strážci zákona jim udělili pokuty v celkové výši 700 korun. Ve většině případů šlo o nerozsvícená světla, jedna řidička zapomněla doma doklady. Také jeden z šoférů předjížděl na plné čáře a jeho pochybení bude nyní oznámeno správnímu orgánu.
     V loňském roce se tato akce konala u základní školy v Bohutíně. Tehdy obdrželo pět řidičů kabonící se slunce. Jeden ze zastavených měl tehdy sjeté pneumatiky a dostal za to dvou set korunovou pokutu. Přestože z toho neměl moc velkou radost, daroval dětem podkovu pro štěstí.

14. května 2013, por. Bc. Monika Schindlová, DiS.

vyrobený dárek pro řidičevyrobený dárek pro řidiče
předání usměvavého sluníčkapředání usměvavého sluníčka

vytisknout  e-mailem