Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní akce TISPOL na alkohol ...

Jihočeský kraj - Jihočeští policisté se minulý týden zapojili do celorepublikové akce TISPOL zaměřené na jízdu pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek. (Hl. schránka 974 221 116) 

Jihočeští policisté se minulý týden zapojili do celorepublikové akce TISPOL zaměřené na jízdu pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek. Akce trvala v celém kraji od pondělí do neděle minulého týdne. Zaměřena byla především na řidiče s alkoholem či jinou návykovou látkou v těle, dále na technický stav vozidel, bezpečnostní pásy a jejich používání i předepsané doklady. Také ostatní porušení zákona jako například rychlou jízdu či, používání dětských autosedaček, sledovalo celkem 267 do akce zapojených policistů z pořádkové a dopravní policie. Na akci se podíleli i čtyři policisté z cizinecké policie.
Policisté sledovali celkovou bezpečnost a plynulost silničního provozu, přestupky na železničních přejezdech i přestupky chodců a cyklistů. V rámci akce se také zaměřili na pátrání po osobách a odcizených věcech. V rámci pátrání prověřili celkem 50 převážených podezřelých věcí a zkontrolovali přes devět stovek osob.
Během akce policisté zkontrolovali přes 2 600 motorových vozidel. Zjistili více jak 350 přestupků a tři trestné činy. Mimo 4 přestupků oznámených správnímu orgánů, všechny ostatní, policisté vyřešili v rámci blokového řízení. Nevyhovující technický stav byl zjištěn u 90 vozidel. Nepoužití bezpečnostních pásů bylo zaregistrováno ve 44 případech. U 13 řidičů byl zjištěn alkohol, drogy byly zjištěny ve třech případech. Řidičům pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek policisté zadrželi řidičské průkazy, se třemi hříšníky bylo zahájeno trestní řízení. Překročení rychlosti nebylo zaznamenáno. Desítka řidičů nepředložila předepsané doklady k pojištění vozidla.
Počet odhalených podnapilých řidičů či řidičů ovlivněných jinou návykovou látkou je stále alarmující i přesto, že jde o výsledky z celého týdne kontrol. Předvánoční období svádí řidiče spoustou přátelských posezení i firemních večírků ke konzumaci alkoholu a následnému usednutí za volant. Jihočeští policisté však všem řidičům opět připomínají nulovou toleranci k alkoholu za volantem. „V těchto případech jsme a budeme nekompromisní, chráníme tím všechny účastníky silničního provozu!“
 

Mgr. Jiří Matzner  pisjc@mvcr.cz

15. 12. 2009

 

 

vytisknout  e-mailem