Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní akce zaměřená na přepravu odpadů

KLADENSKO - Kontrolní činnost probíhala na pozemní komunikaci u Slaného. 

Kladenští policisté z dopravního inspektorátu se zúčastnili dopravní akce ve spolupráci s kolegy Cizinecké policie ČR a pracovníky Celního úřadu, Hygieny Krajského úřadu Středočeského kraje, Centra služeb pro silniční dopravu a se zástupci Ministerstva dopravy.

Celá dopravní akce proběhla v odpoledních hodinách dne 13. května 2016 v průběhu tří hodin na mezi úrovňových křižovatkách silnice č. 1/7 se silnicí č. 1/16 u obce Slaný. Součinnostní akce byla zaměřená na přepravu odpadů.

Na vytipovaném kontrolním místě byla zřízena dvě stanoviště na pozemní komunikaci č.1/7, a to v obou směrech jízdy, jak na Prahu tak na Louny. Jedná se o jedno z nevhodnějších stanovišť Kladenska, kde je silnice velmi frekventovaná a je zde značná hustota provozu. Taktéž se jedná o jediné místo zcela vhodné ke kontrole vozidel jedoucích v režimu ADR v obou směrech jízdy a i s možností zde vozidlo odstavit. 

V průběhu kontrolní činnosti bylo zkontrolováno celkem osm vozidel, kdy jedno jelo v režimu ADR a pět převáželo odpad. Kontrolou těchto vozidel nebylo s ostatními zde působícími složkami zjištěno žádné porušení. Ve dvou případech bylo zaznamenáno, že řidič vyjel na trasu s vozidlem, které nebylo ve vyhovujícím technickém stavu a jednalo se o poškozenou pneumatiku.

V rámci dopravní akce bylo zjištěno porušení sociálních předpisů maďarským řidičem, který nedodržoval denní dobu odpočinku. Z těchto důvodů daného porušení byla uložena kauce  a  jednání bylo oznámeno správnímu orgánu Krajského úřadu Středočeského kraje.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

18. května 2016

Odkazy do noveho okna

Dopravní akce zaměřená na přepravu odpadů

Odstavené vozidlo u sjezdu na Slaný 

Detailní náhled

Dopravní akce zaměřená na přepravu odpadů

Činnost policistů ve spolupráci s ostatn... 

Detailní náhled

Dopravní akce zaměřená na přepravu odpadů

Pozemní komunikace č. 1/7 u Slaného 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem