Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní bilance

Od pátku do neděle bylo nahlášeno na policii 24 dopravních nehod, při sedmi z nich došlo k lehkému zranění.  

      Dvě nehody byly pod vlivem alkoholu, čtvrtina z nich byla díky nepřiměřené rychlosti, další čtvrtina díky nedodržení dostatečné vzdálenosti a ve dvou případech vběhla pod kola projíždějících vozidel zvěř. Čtyři nehody byly způsobeny při špatném počasí, kdy řidiči nepřizpůsobili jízdu svého vozu dešti a mokré vozovce. Celkem škoda přesáhla 1,5 milionu korun.

     V neděli brzy ráno havaroval dvaatřicetiletý muž s vozem Renault, a to v katastru obce Osečany. Při průjezdu ostrou levotočivou zatáčkou vyjel mimo vozovku, kde čelně narazil do stromu. Řidič a jeho dva spolujezdci utrpěli lehké zranění. Způsobená škoda je ve výši 17 tisíc korun. Lustrací bylo zjištěno, že vůz je v převodu a je provozován bez povinného ručení.

     Své jízdní kolo nezvládl dne 17. srpna večer šestačtyřicetiletý muž. Na náměstí TGM v Sedlčanech spadl na vozovku a způsobil si tržná zranění na hlavě a obou horních končetinách. Cyklistovi bylo posléze naměřeno 2,31 promile alkoholu v dechu.

     V Balbínově ulici v Příbrami byla způsobena v pátek nehoda vozidla Hyunadi Accent a nákladního vozu Liaz. Dvaadvacetiletá řidička osobního automobilu při projíždění ostrou pravotočivou zatáčkou nepřizpůsobila rychlost mokré vozovce, při brždění dostala smyk a narazila do levého zadního kola protijedoucího náklaďáku. Škoda byla odhadnuta na 60 tisíc korun.

     Na rovném úseku silnice, v katastru obce Skalka, se v pátek utrhly u nákladního vozu šrouby dvojmontáže levého zadního kola. Automobil následně přejel do protisměru, narazil do náspu komunikace a převrátil se na pravou stranu. Ke zranění nedošlo. Výše škody činí 120 tisíc korun.

vytisknout  e-mailem