Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní informace

Jihočeský kraj - České Budějovice - Několik desítek nehod vyšetřují dopravní policisté. (Hlasová schránka 974 222 116) 

Za poslední tři dny zaznamenali dopravní policisté v Jihočeském kraji zvýšený nápad nehod na všech typech pozemních komunikací. Dle oficiálních statistik bylo evidováno 43 nehod, ale skutečnost je podstatně vyšší. V statistických údajích nejsou zahrnuté střety, které si občané spolu řeší prostřednictvím Euroformulářů. O některých nehodách jsme vás informovali na stránkách policie.cz a z preventivního hlediska je mnoho nehod zcela zbytečných.

S pomalu končícím prázdninovým časem se do velkých měst vrací jejich obyvatelé, což sebou přinese zvýšený nápor na dopravní infrastrukturu. Jak jste zaznamenali, v mnoha městech se provádí rekonstrukce, výstavby či jiné pohyby pracovních strojů v ulicích, proto je třeba být velmi obezřetní kolem sebe. Řádně sledujte provoz, dopravní značení, čímž pravděpodobně lze předejít střetům v kolonách, na křižovatkách nebo při parkování.

Příští týden, v termínu od 24. do 29. srpna 2017, proběhne v Českých Budějovicích 44. ročník výstavy Země živitelka, kdy do jihočeské metropole zavítá několik desítek tisíc návštěvníků. Při jízdě osobními vozidly využívejte značených parkovišť kolem Výstaviště, prostředky hromadné přepravy mají vymezený parkovací prostor na tzv. Náplavce, na Jiráskovo nábřeží, pod Dlouhým mostem.

Policisté vám budou vždy nápomocni, ale je třeba respektovat jejich pokynů, které vám usměrní provoz a pohyb chodců po vyznačených přechodech.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

18. srpna 2017

vytisknout  e-mailem