Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dopravní karamboly ze včerejšího dne

SEMILSKO - Během prvního pracovního dne došlo na Semilsku k několika dopravním nehodám.  

Krátce po čtvrté hodině odpolední jela řidička osobním vozidlem Škoda Fabia ve směru od Lomnice nad Popelkou ke křižovatce Zelený háj. Při průjezdu levotočivou zatáčkou v obci Stružinec dostala na zasněžené vozovce s autem smyk. Vyjela přitom do protisměru, kde se čelně střetla s protijedoucím vozidlem značky Ford Tranzit, který řídil muž. Po nárazu došlo ke zranění spolucestující ve vozidle Ford. Policisté podrobili řidičku i řidiče dechové zkoušce na alkohol s negativním výsledkem. Dalším šetřením vyšlo najevo, že na vozidle Ford bylo jedno kolo s hloubkou dezénové drážky pouze 1 mm. Přitom by měla být hloubka hlavních dezénových drážek nejméně 4 mm. Celková škoda byla vyčíslena na částku 100 000 korun. Věc šetří policisté z dopravního inspektorátu v Semilech.

004SM08.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

K další dopravní nehodě došlo krátce po osmé hodině večerní na silnici I. třídy číslo 14 mezi obcemi Hrabačov a Valteřice. Řidiči osobního vozidla značky Škoda Superb vběhla do cesty srna a srnec, kdy došlo ke střetu auta se srncem. Ke zranění osob přitom nedošlo, ale srnec srážku nepřežil. Dechová zkouška na alkohol, které se řidič podrobil, byla negativní a způsobená škoda byla stanovena na částku 42 000 korun.

Neuplynula ani jedna hodina a policisté vyjížděli k další dopravní nehodě, která se stala na silnici I. třídy číslo 35 mezi obcemi Borek a Hnanice. Žena za volantem vozidla značky Mercedes jela po přímém úseku a náhle vyjela do protisměru. V tom okamžiku jel po své straně s vozidlem značky Peugeot muž, který zahlédl vozidlo v protisměru. Zachoval však chladnou hlavu, a aby zabránil čelnímu střetu, strhl volant doleva. Došlo tak k bočnímu střetu, který se obešel bez zranění osob. Policisté podrobili řidiče i řidičku dechové zkoušce na alkohol, kdy u řidiče byl výsledek negativní. Zato řidička nadýchala při první, druhé i třetí zkoušce do jednoho promile alkoholu. Celková škoda byla stanovena na částku 130 000 korun. Také tuto událost šetří dopravní policisté ze Semil.
 

5. 1. 2016
por. Petr Kmínek DiS.
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem