Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dopravní komplikace a nehody

SEMILSKO - Po včerejším hustém sněžení nastaly na několika místech Semilska problémy na silnicích. Dopravních nehod, ke kterým policisté nevyjížděli, bylo více.  

Lomničtí policisté museli včera dopoledne uzavřít z důvodů neprůjezdnosti silnici na křižovatce v Zeleném háji směrem na Semily. V obci Hořensko se totiž na komunikaci pokryté vrstvou sněhu prosmekávalo několik nákladních vozidel, které zablokovaly provoz v obou směrech. Podobná situace nastala také na silnici mezi Zeleným hájem a Lomnicí nad Popelkou. Průjezdná byla pouze komunikace z uvedené křižovatky směrem na Turnov, kde v nedaleké obci Tatobity zůstaly „viset“ nákladní vozidla, které se však daly objíždět. Provoz na Semily byl obnoven až po jedné hodině odpolední a poté byla uvolněna i silnice na Lomnici nad Popelkou. Neuplynuly ani dvě hodiny, když se v obci Hořensko v místě, kde měly problémy nákladní auta, stala dopravní nehoda. Mladý řidič osobního vozidla dostal na zasněžené silnici při brždění smyk. Přitom vyjel do protisměru a narazil do nákladního automobilu, jehož řidič reagoval na protijedoucí vozidlo vyjetím vpravo do silničního příkopu. Ke zranění osob nedošlo a vliv alkoholu byl u řidičů vyloučen dechovou zkouškou. Šetřením na místě policisté zjistili, že osobní vozidlo, které řídil mladík, mělo na přední nápravě letní pneumatiky. Způsobená škoda, která při této dopravní nehodě nastala, nebyla ještě vyčíslena.

IMG_1771.JPG


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tentýž den krátce před půl dvanáctou dopoledne narazil řidič osobního vozidla v Semilech v ulici Koštofranská do zadní části zaparkovaného automobilu, který přitom přední částí narazil do zábradlí domu. Ke zranění osob nedošlo a alkohol byl u řidiče vyloučen dechovou zkouškou. Způsobená škoda byla vyčíslena na částku bezmála 10 000 korun.

V úterý v půl dvanácté dopoledne jel od obce Žlábek na Žernov řidič s osobním vozidlem značky Mercedes. Při průjezdu prudké pravotočivé zatáčky na mokrém povrchu ztratil kontrolu nad řízením a přejel do protisměru, kde narazil do vozidla značky Opel. Řidič mercedesu utrpěl zranění a byl převezen do nemocnice v Turnově. Vliv alkoholu byl u řidičů vyloučen dechovou zkouškou. Způsobená škoda byla stanovena na částku 110 000 korun.

066SM02.JPG


 

 

 

 

 

 

 

 

18. 2. 2016
por. Petr Kmínek DiS.
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem