Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Dopravní komplikace na dálnici

KRAJ VYSOČINA: U Velké Bíteše se provoz na dálnici zastavil v obou směrech 

Aktualizace, 16:43 hodin

Na základě dosavadního šetření vyplynulo, že řidič dodávky při jízdě po dálnici ve směru na Brno narazil na km 93 s automobilem do nákladního vozidla před ním. Při dopravní nehodě byl vážně zraněn spolujezdec cestující v dodávce.

Policisté při dechové zkoušce u obou řidičů požití alkoholu vyloučili. Příčinu a veškeré okolnosti dopravní nehody dále šetří.

V současné době je již dálnice v místě dopravní nehody opět plně průjezdná.

 

Aktualizace, 15:50 hodin

Na km 93 dálnice D1 ve směru na Brno došlo ke střetu dodávky a nákladního vozidla. Při dopravní nehodě byl jeden z účastníků zraněn, transportován byl s podezřením na těžké zranění do nemocnice.

Před půl čtvrtou odpoledne se podařilo zprůjezdnit jeden jízdní pruh.

V současné době dále probíhá odstraňování následků dopravní nehody, policisté provádějí šetření a úsekem dálnice je nutné jet opatrně. Je důležité zejména věnovat se plně řízení a dodržovat bezpečnou vzdálenost mezi vozidly.

 

Aktualizace, 14:45 hodin

Před půl třetí odpoledne přijali policisté oznámení o střetu vozidel na km 93 dálnice D1 ve směru na Brno. Na místo vyjely ihned všechny složky integrovaného záchranného systému, které u nehody v současné době zasahují.

Dálnice je ve směru na Brno neprůjezdná.

 

Aktualizace, 13:24 hodin

V současné době je dálnice na km 152 ve směru na Brno již opět plně průjezdná.

 

Aktualizace, 11:40 hodin

Po jedenácté hodině dopoledne bylo místo dopravní nehody na km 152 ve směru na Brno zprůjezdněno odstavným pruhem.

Zraněný řidič vozidla je sedmadvacetiletý cizinec, transportován byl do nemocnice.

V současné době probíhá stále ještě odklízení havarovaných vozidel a nákladu. Policisté provádějí na místě šetření, příčinu a veškeré okolnosti dopravní nehody zjišťují.

 

Aktualizace, 10:39 hodin

Na dálnici na km 152 ve směru na Brno došlo ke střetu dodávky s nákladním vozidlem. Podle dosavadních informací přijížděl řidič dodávky s přívěsným vozíkem ke koloně vozidel a narazil do stojícího nákladního automobilu. Při dopravní nehodě utrpěl zranění řidič dodávky, transportován byl do nemocnice.

Havarovaná vozidla a náklad zablokovaly celou šíři dálnice ve směru na Brno a ta tak zůstala po dopravní nehodě zcela neprůjezdná.

V tuto chvíli se intenzivně pracuje na odstranění vozidel a zprůjezdnění dálnice.

Policisté provádějí šetření, příčinu a veškeré okolnosti vážné dopravní nehody zjišťují.  

 

Aktualizace, 10:16 hodin  

Před desátou hodinou dopoledne přijali policisté oznámení o střetu dvou vozidel na km 152 dálnice D1 ve směru na Brno. Na místo vyjely ihned všechny složky integrovaného záchranného systému, které u nehody v současné době zasahují. Při dopravní nehodě došlo ke zranění.

Dálnice je ve směru na Brno neprůjezdná.

 

Aktualizace, 9:56 hodin  

V tuto chvíli je již provoz na dálnici na km 162 ve směru na Prahu i Brno obnoven.

 

Aktualizace, 9:12 hodin  

V současné době jsou již havarovaná vozidla na dálnici na km 162 vyproštěna a odtažena. Dále jsou již také odklizena poškozená svodidla a pracuje se na osazování zábran dělících dálnici ve směru na Prahu a Brno.

Aktuálně byl zprůjezdněn jeden jízdní pruh ve směru na Brno.

Z důvodu sjíždění vozidel z dálnice vznikly ve Velké Bíteši i na silnicích v jejím okolí dopravní komplikace. Do města byl hned ráno vyslán maximální počet hlídek dálničního oddělení Velký Beranov, oddělení silničního dohledu i policejní stanice. Policisté řídí dopravu zejména na křižovatkách i dalších místech, která to vyžadují.

Je nutné, aby byli řidiči obezřetní, trpěliví a plně se věnovali řízení. Důležité je, aby dodržovali pravidla silničního provozu a řídili se pokyny policistů.

 

7:04 hodin  

Dnes, ve čtvrtek 24. listopadu, před druhou hodinou v noci řidič nákladního vozidla jedoucí po dálnici D1 ve směru na Prahu narazil na km 162 do mobilních betonových svodidel. Do svodidel poté narazil další řidič nákladního vozidla jedoucí ve stejném směru za ním a zůstal zde s automobilem zaklíněn. Zároveň byla svodidla posunuta do směru na Brno a narazil do nich ještě řidič vozidla jedoucí po dálnici ve směru na Brno.

Došlo k poškození mobilních betonových svodidel v délce přibližně sta metrů.

Dálnice je ve směru na Brno neprůjezdná a na Prahu zůstal volný jeden jízdní pruh. Vozidla jedoucí na Brno sjíždí na sjezdu na Velkou Bíteš, i zde ale již dochází k dopravním komplikacím.

Od doby, kdy k dopravní nehodě došlo, se intenzivně pracuje na vyproštění vozidel, odklizení následků a zprůjezdnění dálnice. 

Na místě provádějí šetření také policisté dálničního oddělení. Podle současných informací ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo, u řidičů policisté požití alkoholu nezjistili.

Kolem půl sedmé ráno se podařilo ve směru na Prahu havarované vozidlo ze svodidel vyprostit.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

24. listopadu 2016

vytisknout  e-mailem