Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dopravní kontroly během velikonočních svátků

Také letos v období velikonočních svátků bude pražská policie vykonávat zvýšený dohled nad plynulostí a bezpečností silničního provozu.  

Několik stovek policistů dopravní a pořádkové služby se zaměří především na páteřní komunikace hlavního města Prahy tak, aby byla zajištěna maximální bezpečnost silničního provozu zejména v době odjezdu vozidel z metropole a následného návratu do ní. Zvýšený dohled budou policisté provádět především v místech páchání závažných dopravních přestupků, tam kde dochází k vážným dopravním nehodám a také tam, kde řidiči motorových vozidel často porušují zákaz požívání alkoholických nápojů. V pohotovosti budou i policisté z oddělení dopravních nehod, kteří budou připraveni neprodleně reagovat na události v dopravě tak, aby v co nejmenší míře docházelo k narušení bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.   
 
Tomu všemu bude předcházet několikadenní celorepubliková dopravně bezpečnostní akce, která bude zaměřena zejména na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů řidiči motorových vozidel a také dodržování stanovené rychlosti. Výsledky těchto akcí přineseme po skončení velikonočních svátků.
 
Kpt. Bc. Eva Miklíková 19.4.2011

vytisknout  e-mailem