Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehoda

Český Krumlov – Českokrumlovští dopravní policisté zahájili trestní řízení pro těžké ublížení z nedbalosti proti 44letému muži.  

Dne 6. července 2012 krátce před devátou hodinou ranní v obci Český Krumlov na Chvalšinské ulici na mostě způsobil dopravní nehodu. Podezřelý řídil vozidlo Škoda ve směru Kájov - Český Krumlov. V protisměru jel řidič s vozidlem Mitsubishi a s přívěsem.
 
K dopravní nehodě došlo tak, že řidič škodovky vlivem únavy a s tím spojené nevolnosti vjel náhle do protisměrného jízdního pruhu. Řidič Mitsubishi na vzniklou situaci zareagoval tak, že řízení strhl co nejvíce vpravo k chodníku. Střetu již však nedokázal nikterak zabránit a vozidla se čelně střetla.
 
Při nehodě došlo ke zranění řidiče z vozidla Škoda, který byl z místa transportován leteckou záchrannou službou do nemocnice České Budějovice. Dále došlo ke zranění spolujedoucí z vozidla Mitsubishi, která byla vozidlem RZP převezena do nemocnice v Českých Budějovicích k ošetření, léčení několika jejích zranění si vyžádalo 2-3 měsíce. Ani jeden z řidičů nepožil před jízdou alkohol.
 
Na vozidle Škoda vznikla škoda ve výši 10 000 Kč, na vozidle Mitsubishi škoda ve výši 50 000 Kč a na převáženém nákladu /elektrická sekačka/ v přívěsu vznikla škoda ve výši 2 000 Kč.
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková, pcrckpis@mvcr.cz
27. července 2012
 

vytisknout  e-mailem