Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehoda

Za účasti cyklisty 

Všechny okolnosti dopravní nehody, ke které došlo v úterý 6. září 2011 po 19té hodině, nyní šetří policisté rokycanského dopravního inspektorátu.
V inkriminovanou dobu došlo ke kolizi cyklisty a dodávkového vozu na komunikaci mezi obcemi Litohlavy a Smědčice. Dosud nezjištěný řidič bílého dodávkového vozidla jel ve směru od Litohlav a následně odbočil vpravo na Bušovice. Po odbočení  započal předjíždět ve stejném směru jedoucího cyklistu. Při předjíždění však neměl řidič dodávky dodržet dostatečný boční odstup následkem čehož došlo k bočnímu střetu pravděpodobně zadní části vozu s řídítky jízdního kola. Po střetu 18ti letý cyklista spadl na komunikaci a utrpěl lehké zranění, řidič dodávky zpomalil, ale poté pokračoval dále v jízdě.
Pro řádné a objektivní posouzení věci by dopravní policisté přivítali jakékoli informace, které by mohly pomoci zejména bližšímu ustanovení bílého dodávkového vozu a jeho řidiče, který se pohyboval v úterý po 19té hodině v okolí Bušovic. Případní svědci se mohlou přihlásit na  telefonní čísla dopravního inspektorátu 974 335 253 / 256, nebo na lince 158.

nprap. Bc. Jana Tomková
7.9.2011

 

vytisknout  e-mailem