Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní nehoda a alkohol přes jedno promile

KLADENSKO – Řidiči hrozí maximální trest odnětí svobody ve výši tři roky. 

Policejní hlídky vyjížděly v sobotu 28. prosince 2019 v brzkých ranních hodinách k dopravní nehodě, která se stala kolem páté hodiny na pozemní komunikaci mezi obcemi Braškov Valdek a Kyšice na Unhošťsku.

Řidič osobního vozidla tovární značky Škoda Fabia nezvládl řízení a havaroval. S vozidlem sjel mimo komunikaci mezi dva stromy, kde se vozidlo převrátilo na bok. Policejním šetřením bylo zjištěno, že řidičem vozidla je devatenáctiletý mladík z Prahy. Při provedení dechové zkoušky byl výsledek pozitivní  a u řidiče byla naměřena dechová zkouška s hodnotou 1,74 promile alkoholu v dechu. Na místo byla přivolána i posádka ZZS, která muže převezla po prvotním ošetření na Oblastní nemocnice Kladno k dalším potřebným vyšetřením.

Dopravní nehoda je v šetření.

Za toto protiprávní jednání je řidič nyní podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí maximální trest odnětí svobody ve výši 3 roky.

Policie neustále apeluje na řidiče, aby za volant usedali odpočatí a při jízdě se plně věnovali řízení. Každý řidič by si měl uvědomit, že nedodržování předpisů v silničním provozu, ať už se jedná o riskantní a rychlou jízdu nebo užití alkoholu, či jiných návykových látek a nebo jiné porušení předpisů je velmi riskantní a bezohledné. Pouze dodržováním předpisů silničního provozu, bezpečnou jízdou a vzájemnou ohleduplností můžeme snížit počet dopravních nehod na pozemních komunikacích. K dodržování těchto dopravních předpisů by neměli řidiči ani opomínat na tolerantnost a slušné chování. Všichni řidiči nedodržováním předpisů silničního provozu a agresivní a nebezpečnou jízdou ohrožují nejen své zdraví, ale především zdraví a životy všech ostatních účastníků silničního provozu.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
30. prosince 2019

Odkazy do noveho okna

Dopravní nehoda na Unhošťsku

Dopravní nehoda na Unhošťsku 

Detailní náhled

Dopravní nehoda na Unhošťsku

Dopravní nehoda na Unhošťsku 

Detailní náhled

Dopravní nehoda na Unhošťsku

Dopravní nehoda na Unhošťsku 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem