Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dopravní nehoda na dálnici D1

Řidič nemohl střetu se srnou zabránit.  

Včera kolem 20.40 hodin přijali policisté oznámení o havárii a následné dopravní nehodě. Mělo k ní dojít na dálnici D1 na 334. kilometru ve směru na Ostravu, poblíž Fulneku. Policisté dálničního oddělení Ostrava okamžitě vyrazili na místo.
K popisu události tolik: Řidič (ročník 1973) osobního vozidla značky Mercedes jel ve směru od Brna na Ostravu. V uvedeném místě, tedy poblíž Fulneku, mu náhle vběhla do jízdní dráhy lesní zvěř – srna. Muž za volantem již nemohl střetu zabránit a došlo k nárazu. Vozidlo se převrátilo na bok. Osádka vozidla – řidič a jeho spolujezdkyně (ročník 1974) byli se zraněními převezeni do ostravské nemocnice. Vzhledem ke zranění nebyla u řidiče provedena orientační dechová zkouška, ale odběr krve. Hmotná škoda na vozidle je předběžně vyčíslena na 20 000 korun. Na místě zůstala sražená srna. Její torzo odklidili pracovníci Ředitelství silnic a dálnic.
Vzápětí po havárii mercedesu projíždělo kolem osobní vozidlo značky Kia. Jeho řidič (ročník 1960) začal zpomalovat. Když se již blížil k převrácenému autu, zezadu do něho narazilo vozidlo Škoda Felicia (řídil ho muž, ročník 1985). Automobil kia byl odmrštěn na mercedes, který se tímto nárazem převrátil z boku na kola. Vozidlo kia následně narazilo do středových svodidel, kde zůstalo stát.
Řidič škodovky, jeho spolujezdec, ani řidič druhého auta, neuváděli na místě nehody jakékoli zranění. Policisté však dnes obdrželi informaci, že oba řidiči se nechali následně ošetřit. Hmotná škoda na vozidlech a svodidlech ještě není vyčíslena.
 
Policisté doplňují a kompletují veškeré informace k havárii a nehodě. Vzhledem k tomu je předběžné vyjadřovat se k příčině, popřípadě míře zavinění.
           
Policisté uzavřeli v místě oba dva jízdní pruhy uvedeného směru dálnice D1. Řidič jezdili dle pokynů policistů objízdnou trasou, a to v době od zhruba 20.55 hodin do dnešních 4.30 hodin ráno. Policisté v té době dokumentovali celou událost, zajišťovali stopy a podobně.
 
 
   por. Mgr. Soňa Štětínská
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem