Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní nehoda na dálnici D5

BEROUNSKO – Střet dvou nákladních vozidel zablokoval dálnici ve směru do Plzně na několik hodin. 

Dnes 9. dubna 2020 kolem druhé hodiny vyjížděly policejní hlídky k dopravní nehodě, která se stala na dálnici D5 ve směru jízdy na Plzeň.

Při dopravní nehodě nedaleko obce Zdiby se na dálnici střetla dvě nákladní vozidla. Jeden řidič ve věku třiašedesát let utrpěl zranění lehčího charakteru a byl z místa dopravní nehody převezen na vyšetření do hořovické nemocnice.

Policisté provedli dechové zkoušky, které byly s negativními výsledky a alkohol byl u obou řidičů vyloučen. Škoda na vozidlech byla předběžně vyčíslena na částku 935 000,-Kč.

Po dobu prvotního šetření a vyprošťování vozidel byla dálnice D5 plně uzavřena ve směru jízdy do Plzně a provoz byl odkloněn po přilehlých komunikacích. Krátce před jedenáctou hodinou byl na dálnici zprůjezdněn pouze provoz v levém jízdním pruhu. 

Dopravní nehoda je nadále v šetření.

Policie opět upozorňuje řidiče, aby usedali za volant odpočatí a plně se za jízdy věnovali řízení. Pouze obezřetností a dodržováním předpisů silničního provozu lze snížit počet dopravních nehod na našich pozemních komunikacích

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
9. dubna 2020

vytisknout  e-mailem