Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní nehoda na dálnici D6

KLADENSKO – Řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy a skončil ve svodidlech. 

Dopravní policisté kladenského inspektorátu vyjížděli dne 8. října 2020 po osmnácté hodině k oznámené dopravní nehodě, která se stala na dálnici D6 ve směru jízdy z Karlových Varů do Prahy nedaleko obce Hostouň.

Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že osmatřicetiletý řidič osobního vozidla tovární značky Peugeot nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a narazil přední části vozidla do středových svodidel. Vlivem nárazu došlo k poškození vozidla i svodidel. Policejní hlídka obvodního oddělení Unhošť vyzvala řidiče k provedení dechové zkoušky, která byla s negativním výsledkem a alkohol byl na místě dopravní nehody vyloučen. Řidič ve vozidle cestoval sám a byl připoután. Ke zranění žádných jiných osoby nedošlo. Celkem vzniklá škoda na vozidle a svodidlech předběžně činí 60 000,-Kč.

Policie neustále apeluje na řidiče, aby za volant usedali odpočatí a při jízdě se plně věnovali řízení. Každý řidič by si měl uvědomit, že nedodržování předpisů v silničním provozu, ať už se jedná o riskantní a rychlou jízdu nebo užití alkoholu, či jiných návykových látek a nebo jiné porušení předpisů je velmi riskantní a bezohledné. Pouze dodržováním předpisů silničního provozu, bezpečnou jízdou a vzájemnou ohleduplností můžeme snížit počet dopravních nehod na pozemních komunikacích. K dodržování těchto dopravních předpisů by neměli řidiči ani opomínat na tolerantnost a slušné chování. Všichni řidiči nedodržováním předpisů silničního provozu a agresivní a nebezpečnou jízdou ohrožují nejen své zdraví, ale především zdraví a životy všech ostatních účastníků silničního provozu.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
9. října  2020

Odkazy do noveho okna

Dopravní nehoda na dálnici D6

Dopravní nehoda na dálnici D6 

Detailní náhled

Dopravní nehoda na dálnici D6

Dopravní nehoda na dálnici D6 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem