Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní nehoda na zasněžené silnici bez zranění

BEROUNSKO – Viník obdržel blokovou pokutu, ale druhý řidič neměl platnou lékařskou prohlídku. 

Policisté berounského dopravního inspektorátu vyjížděli k dopravní nehodě v katastru obce Broumy na Hořovicku, která se stala v ranních hodinách dne 10. března 2021.

Při dopravní nehodě se na zasněžené pozemní komunikaci střetla dvě osobní vozidla továrních značek Škoda Felicie a Seat kolem půl deváté. Policisté na místě dopravní nehody vyzvali oba řidiče k předložení dokladů potřebných pro řízení motorových vozidel a k dechovým zkouškám, které byly s negativním výsledkem. Pětašedesátiletý řidič jedoucí po vedlejší komunikaci byl policejní hlídkou na místě  vyřešen blokovou pokutou za přestupek v dopravě. Šestasedmdesátiletý řidič byl oznámen do správního řízení, neboť neměl platnou lékařskou prohlídku. 

Policie neustále apeluje na řidiče, aby za volant usedali odpočatí a při jízdě se plně věnovali řízení. Každý řidič by si měl uvědomit, že nedodržováním předpisů v silničním provozu, ať už se jedná o riskantní a rychlou jízdu nebo užití alkoholu, či jiných návykových látek a nebo jiné porušení předpisů je velmi riskantní a bezohledné. Pouze dodržováním předpisů silničního provozu, bezpečnou jízdou a vzájemnou ohleduplností můžeme snížit počet dopravních nehod na pozemních komunikacích. K dodržování těchto dopravních předpisů by neměli řidiči ani opomínat na tolerantnost a slušné chování. Všichni řidiči nedodržováním předpisů silničního provozu a agresivní a nebezpečnou jízdou ohrožují nejen své zdraví, ale především zdraví a životy všech ostatních účastníků silničního provozu.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
12. března 2021

Odkazy do noveho okna

Dopravní nehoda v katastru obce Broumy

Dopravní nehoda v katastru obce Broumy 

Detailní náhled

Dopravní nehodav katstru obce Broumy

Dopravní nehodav katstru obce Broumy 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem