Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dopravní nehoda nákladního vozidla

KARLOVARSKO – Pozemní komunikace byla několik hodin uzavřena. 

Ve středu 12. ledna letošního roku krátce před půl pátou hodinnou odpolední došlo na pozemní komunikaci I/13 u Karlových Varů k dopravní nehodě nákladního automobilu značky DAF. K té mělo dojít tak, že sedmapadesátiletý řidič jedoucí ve směru od Ostrova do Sokolova u Karlových Varů zřejmě nepřizpůsobil rychlost, uvedl vozidlo do smyku a narazil do středových svodidel. Po nárazu se měl odrazit na pravou krajnici, kde poškodil pět polí protihlukové stěny a poté měl opět narazit do středových svodidel. Po dopravní nehodě z nákladního automobilu začaly unikat pohonné hmoty. 

Po dopravní nehodě byla pozemní komunikace ve směru z Ostrova do Karlových Varů zcela uzavřena. Policisté na místě odkláněli dopravu na objízdnou trasu. Vzhledem ke složité dopravní situaci a samotné bezpečnosti byli řidiči osobních automobilů, kteří uvízli v koloně, postupně policisty navigováni a otáčeni do protisměru na objízdnou trasu. Policisté začali s otáčením osobních automobilů v koloně po provedených prvotních úkonech v místě dopravní nehody. Policisté zvolili postup otáčení vozidel od posledního automobilu v koloně, až k prvnímu vozidlu, které bylo nejblíže místu dopravní nehody, a to z důvodu zachování záchranářské uličky a bezpečnosti. Otáčení všech vozidel v koloně trvalo více jak dvě hodiny. Pozemní komunikace byla plně průjezdná krátce po jednadvacáté hodině. 

Při dopravní nehodě naštěstí nedošlo k žádnému zranění. 

Po dopravní nehodě se řidič podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s negativním výsledkem.

Způsobená škoda byla předběžně odhadnuta na 600 tisíc korun. 

Policisté z dopravního inspektorátu tento přestupek vyřešili příkazem na místě, tedy pokutou, pro sedmapadesátiletého řidiče.

nprap. Jan Bílek
12.1.2023
 

Odkazy do noveho okna

DN Kamion

DN Kamion 

Detailní náhled

DN Kamion

DN Kamion 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem