Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dopravní nehoda, nekolkované cigarety

SOKOLOV - Přes 35 tis. kusů nekolkovaných cigaret 

Dopravní nehoda
Dne 9. února 2013 došlo v 10:00 hodin k dopravní nehodě mezi dvě osobními automobily. Na silnici III. třídy mezi obcemi Lomnice a Vintířov řídila 30letá žena vozidlo Peugeot. Při průjezdu táhlé pravotočivé zatáčky nepřizpůsobila řidička rychlost svým schopnostem, vlastnostem vozidla, dopravně technickému stavu pozemní komunikace a povětrnostním podmínkám. Na mokré komunikaci e se zbytkem sněhu dostala s vozidlem smyk, přejela vlevo do protisměru a pravou přední částí narazila do protijedoucího vozidla Peugeot (viz obrázek dopravní nehoda). Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění 6 osob. Provedená dechová zkouška vyloučila požití alkoholu před jízdou. Celková škoda na obou vozidlech je předběžně vyčíslena na částku 120 tis. Kč. Policisté i nadále dodpravní nehodou zabývají.

Nekolkované cigarety
Sedmačtyřicetiletému muži ze Sokolova sdělili kriminalisté podezření z přečinu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží.
Policisté z Obvodního oddělení Sokolov město v rámci výkonu služby prováděli dne 7. 2. 2013 kontrolu nákladního automobilu. Při kontrole zjistili, že v nákladním prostoru vozidla přepravoval podezřelý 3 papírové krabice s obsahem celkem 1699 krabiček cigaret. Žádná z těchto krabiček nebyla opatřena tabákovou nálepkou pro daňové účely. Dále měl v zahradním domku poblíž Sokolova skladovat dalších 65 krabiček cigaret bez kolku. Celkem tak bylo bez tabákové nálepky 35 280 kusů cigaret. Dle zákona o spotřebních daních, tabákové výrobky vyrobené na daňovém území České republiky, dovezené nebo na daňové území České republiky dopravené z jiného členského státu Evropské unie, musí být značeny tabákovou nálepkou. Jednáním podezřelého byl poškozen veřejný zájem.
V případě odsouzení hrozí podezřelému až 3letý trest odnětí svobody.

nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
11. února 2013

Odkazy do noveho okna

Dopravní nehoda

Dopravní nehoda 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem